Tämä on edelleen niitä vanhoja, kauan sitten tehtyjä leipomuksia... Tein siis tämän niihin serkkuni ylppäreihin joista kerroin aiemmin. Kehittelin reseptin itse, mutta pohjan keksi/voi suhde on Kinuskikissalta, mielestäni se on opnnistunut suhde hyvään pohjaan. Mielestäni jogurtti antaa kakulle hyvän säväyksen. Käytin päälliseen kaksi purkkia mangososetta ja se jäi vähän niukaksi, mutta riitti kuitenkin. Kakku on ihanan raikas ja saa taas juhlailmeen suklaaspritsauksilla ja ruusulla.
ø 24cm irtopohjavuokaan
Pohja:
180g Digestivejä
75g margariinia
Täyte:
1prk kuohukermaa
500g rahkaa
½dl sokeria
1dl hedelmäjogurttia
1tl vanilliinisokeria
5 liivatetta
1tl+ 1tl sitruunamehua
½dl vettä
½dl vettä
Kiille:
2prk Mangososetta
2 liivatetta
2. Vahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit sekä sitruunamehu (1tl).
3. Lisää jogurtti.
4. Liota liivatteet kiehuvaan sitruunamehu-vesiseokseen. Kaada ohuena nauhana kunnolla sekoittaen täytteeseen.
5. Levitä pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n.4h.
6. Kiehauta mangososeet kattilassa ja lisää 1liivate/purkki.
7. Levitä jäähtyneenä jähmettyneen täytteen päälle. Anna hyytyä n.3h. jääkaapissa.
8. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti