perjantai 2. joulukuuta 2011

Raspberry Coulis


Ladies and Gentlemen... Joulupostaus Nro. 2! <3

Tämän coulisin tein yhden kakun seuraksi, kun muuten maku olisi ollut niin yksinkertainen. Ensin piti tehdä kompottia, mutta coulis tuntui sitten paremmalta idealta. Olin aika yllättynyt siitä vahvasta mausta mikä tässä nyt on näillä mittasuhteilla, jotka vain heitin sinne kattilaan... Tehtiin kerran köksän tunnilla coulista, tai siis parini teki, ja muistan kuinka se siivilöi sen varmaan 10 kertaa, mikähän se salaisuus siinäkin oli? No, en kuitenkaan jaksanut sellaista vääntämään, joten tein niinkuin parhaaksi näin, siis näppituntumalla. Mutta tuli juuri sellaista kuin olen ymmärtänyt, että couliksen pitää olla!
















2,5 dl kastiketta (Riittää 6:den kakkupalan päälle)

3dl vadelmia
3tl sokeria
3rkl vettä

1. Laita kaikki aineet kattilaan ja sekoita kunnes kiehuu.
















2. Ota pois levyltä ja siivilöi. Säästä liemi! (Ylijääneen "mäskin" voit käyttää esim. jogurtin päällä)

3. Laita liemi takaisin kattilaan ja keitä kokoon kunnes on sakutunut ja paksuuntunut vähän.

4. Jäähdytä ja tarjoile kylmänä esim. juustokakun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti