Tämä paistettava juustokakku on ihana yhdistelmä Brownie-pohjaa, tuorejuustotäytettä ja suklaamarmorointia. Ohje on Täältä, mutta brownie-pohjan tein itse sopivaksi kokemillani ainesmäärillä. Marmorointi kannattaa tehdä kunnolla, sillä yksinään tuorejuustoseoksen päälle jäänyt suklaa palaa helposti uunissa - eikä maistu hyvälle, ylläri :). Maku ei ole mitenkään yllätyksellinen, mutta tässä se "juttu" on varmaankin tuo marmorointi ja brownie-pohja. Tuossa alempana on linkki aiemmin tekemääni browniehen, jonka ohjeen mukaan voit valmistaa tähän kakkuun pohjan. :)
16 hengelle
500g tuorejuustoa
3rkl kuohukermaa
1,2dl sokeria
2 munaa
1tl vaniljauutetta/vaniljasokeria
2,4dl suklaapaloja/-rouhetta
1. Voitele irtopohjavuoka. Valmista brownie siihen. Pistä jäähtymään.
2. Sekoita tuorejuusto, kerma, sokeri ja vanilja. Lisää munat yksitellen, sekoita hyvin kummankin jälkeen. Kaada seos jäähtyneen brownie-pohjan päälle.
3. Sulata suklaa ja lusikoi se tuorejuustoseoksen päälle. Tee esim. veitsellä tai cocktail-tikulla marmorointi.
4. Paista 175c 30-35minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin poistat reunuksen. Säilytä viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti