Kun nyt on tulossa kaikilla valmistujaisia sun muita, niin ajattelin julkaista tänne perinteisien lusikkaleipien ohjeen. Väliin voi laittaa mitä hilloa haluaa, mutta minulle se oikea on ehkä vadelma...tai mansikka? :D Paista lusikkaleipiäsi vain sen verran, että ne alkavat juuri saada väriä reunoihinsa, muuten niistä tulee liian kovia. Lusikkana kannattaa käytää isohkoa kunnolla koveraa lusikkaa, esim. jotain perintölusikkaa, koska ne ovat usein syväpesäisiä.
n. 20 lusikkaleipää
100g margariinia tai voita
1dl sokeria
vajaa 2dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½tl ruokasoodaa
1tl vanilliinisokeria
Väliin:
Hilloa/marmeladia
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata rasva, jatka kuumentamista kunnes se alkaa vaahdota. Kun vaahto alkaa laskea, siirrä kattila pois levyltä.
3. Kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.
4. Sekoita jauhot, ruokasooda ja vanilliinisokeri keskennän ja lisää rasva-sokeriseokseen. Muotoile taikinasta pallo, josta otat sopivan kokoisia keksejä.
5. Painele taikina lusikkaan ja työnnä lusikan muotoinen taikinakakku pellille.
6. Paista keksejä uunin keskitasossa n.10min.
7. Levitä jäätyneen keksin tasaiselle pinnalle haluamaasi hilloa tai marmeladia ja laita toinen keksi päälle.
8. Ripottele valmiiden keksien päälle sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti