Neljälle
Pastataikina:
225g pinaatinlehtiä
250g vehnäjauhoja, lisäksi ripotteluun
hyppysellinen suolaa
2 kananmunaa
1rkl oliiviöljyä
Täyte:
350g pakastepinaattia
225g ricottajuustoa
55g parmesaaniraastetta + tarjoiluun
2 kananmunaa
pippuria
vehnäjauhoja ripotteluun
1. Valmista pastataikina: Ryöpytä pinaattia kiehuvassa vedessä noin minuutti, valuta hyvin ja pilko pieneksi. Laita kaikki taikinan ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita taikinaksi. Vaivaa kevyesti jauhotetulla alustalla tasaiseksi. Anna tekeytyä liinan alla puoli tuntia.
2. Valmista täyte: sulata ja kuivaa pinaatti. Sekoita ricotta tasaiseksi ja lisää pinaatti, parmesaani, 1 muna ja pippuri.
4. Kauli/mankeloi loput taikinasta ja asettele toisen taikinapuolikkaan päälle. Painele taikina nokareiden välistä alustaikinaan kiinni niin, ettei väliin jää ilmaa. Leikkaa neliöiksi ja anna seistä jauhotetulla alustalla 1 tunti.
5. Kiehauta iso kattilallinen kevyesti suolattua vettä. Laita raviolit kattilaan (n.4 kerrallaan) ja keitä 5 minuuttia. Nosta reikälusikalla talouspaperille valumaan. Tarjoile parmesaanin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti