(Scroll down for the English text)
Niille, jotka eivät tästä herkusta ole vielä kuulleet, voin valaista, että brookie on aivan täydellinen brownien ja suklaahippu-keksien kombinaatio. Brownie+Cookie= Brookie!! Annoin siskolleni joululahjaksi "lahjakortin", jolla hän sai kolme haluamaansa leivosta, sillä ehdolla, etten ole aikaisemmin kyseistä leivosta tehnyt. Ensimmäinen toivomuksistaan olikin sitten Brookie.
Ohje täältä. Ohjeessa sanotaan, että cookie-taikinasta pitäisi tehdä nokareita brownie-taikinan päälle ja antaa niiden leivtä siihen, mutta mielestäni oma tapani on parempi. Kuten ohjeenkin alussa sanotaan, mielummin pieni pala taivasta, kuin pellillinen terveyskeksejä. Se on se kultainen keskitie se juttu ;)
HUOM! Brownie-taikinan pitää antaa olla jääkaapissa ainakin tunti ennen paistamista, huomioi tämä leipoessasi!
Brownie-taikina |
Cookie-taikina |
12-16kpl
Brownie-taikina:
115 g voita
150 g suklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
Cookie-taikina:
115 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata
1. Brownie-taikinaa varten sulata rasva ja suklaa vesihauteessa.
2. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Vatkaa seoksen joukkoon kananmunat.
4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.
5. Vuoraa suorakulmion tai neliön (itsellä neliön) muotoinen vuoka leivinpaperilla, myös reunoilta. Saat leivinpaperin asettumaan kauniisti, jos rypistät sen, kastelet vähän vedellä ja rypistät uudestaan. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin asettumaan tunniksi.
6. Cookie-taikinaa varten vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
7. Lisää yksi kokonainen kananamuna ja yksi keltuainen. Jatka vatkaamista vielä parin minuutin ajan.
8. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja siivilöi seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän sitkon estämiseksi.
9. Pilko suklaa ja kääntele taikinan joukkoon.
10. Nostele kahen lusikan avulla cookie-taikinasta nokareita brownie-taikinan päälle. Levitä sitten cookie-taikina varovasti veitsellä tasaiseksi "matoksi" brownie-takinan päälle, niin että koko brownie-kerros peittyy.
11. Paista Brookieta uunissa 175 asteessa noin 30min tai enemmän, jos brownie-kerros vaikuttaa liian raa'alta. Anna jäähtyä kunnolla paistamisen jälkeen. Leikkaa paloiksi ja tarjoa esim. jäätelön, kermavaahdon ja/tai marjojen kera.
***
For those who haven't heard of Brookie, I can tell that, it's a perfect combination of brownie and cookie. Moist from the inside and crusty from the top. It takes a while to make, but trust me when I say this, it's totally worth the time. Enjoy!
12-16 pieces
Brownie dough:
115g butter
150g semi-sweet chocolate
0,8 cups (2 dl) sugar
0,2 cups (0,5 dl) brown sugar
3 eggs
0,8 cups (2 dl) flour
1 tbs cocoa powder
0,5 tsp salt
Cookie dough:
115g butter at room temperature
0,4 cups (1 dl) sugar
0,4 cups (1 dl) brown sugar
1 egg + 1 eggyolk
0,8 cups (2 dl) flour
1 tsp baking powder
150g semi-sweet chocolate
1. Melt the butter and chocolate in a heat proof bowl, over a saucepan full of boiling water.
2. Add sugar and brown sugar and let the mixture cool down to a room temperature.
3. Add the eggs and whisk.
4. Mix the dry ingredients and add them to the batter through a sieve.
5. Line a baking pan with a parchment paper and pour the batter into the pan. Put it in the fridge for an hour. If you crumple the paper, then water it and crumple again, it's easier to put it into the pan.
6. For the cookie dough, whisk the butter and sugars together.
7. Add the egg and the egg yolk and continue whisking for a couple of minutes.
8. Mix the dry ingredients and add to the dough through a sieve. Mix as little as you can.
9. Chop the chocolate and add to the dough.
10. Spread the cookie dough over the brownie dough so that you can't see the brownie layer (Watch the pictures). Bake in a preheated oven in 347F (175C) for 30 minutes or until the brownie layer is not too raw anymore. Let it cool down completely before cutting into pieces.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti