perjantai 20. helmikuuta 2015

Sienifocaccia - Mushroom focaccia



Siskoni bongasi kerran Hesarista tämän sienileivän ohjeen ja pakkohan sitä oli kokeilla. Hauska ja vähän erilainen idea laittaa leipään sieniä, mutta toimi oikein hyvin. Teimme kaksinkertaisen annoksen, koska yksinkertainen olisi ollut mielestäni liian pieni :D






4 pikkuruista leipää

3½ dl vettä
10g tuorehiivaa
1tl suolaa
1rkl öljyä + paistamiseen
n.11dl vehnäjauhoja + leipomiseen
½l suppilovahveroita
ripaus timjamia
sormisuolaa

















1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja lisää suola, öljy sekä jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa noin 5min ja jätä liinan alle kulhoon kohoamaan.

2. Paista suppilovahveroista neste pois, lisää öljy sekä timjami. Anna jäähtyä.


















3. Kun taikina on kohonnut noin 15min, vaivaa sienet taikinaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

4. Vaivaa kohonneesta taikinasta jauhotetulla alustalla ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. leivo leivistä lehden muotoisia "kolmioita" ja tee jokaiseen pystysuuntaiset viillot päälle. Ripottele vielä sormisuolaa ja öljyä leiville.
















5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kun laitat leivät uuniin, laske lämpö 200 asteeseen. Anna leipien paistua 15min tai kunnes kypsiä.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä todella hyvältä! Ihania leipäohjeita sinulla, jatka samalla linjalla :) Huomasin jo monta, joita pitää itse yrittää, tuskin tosin tulee noin kauniita kuin sinulla :P :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Hahah no harjoitus tekee mestarin! ;)

      Poista