(Scroll down for the English text)
Nyt tärkeämpiin asioihin! Isi bongasi joulukuussa hesarista Vuokko Väyrysen valkosuklaakakun ja pistin sen reseptikirjani väliin. Tein sitä sitten uudenvuoden vieraillemme ja hyvää oli! Ihana keksintö tuo Dajm levy tuohon pohjaan. Vaikka kakku oli todella hyvää, se oli kuitenkin ehkä hiukan liian makeaa, joten tein sille kaveriksi mustikka couliksen, jonka ohjeen pistän tänne myöhemmin. Muuntelin taas tapani mukaan ohjetta hiukan, pohjan Bostogne keksit vaihdoin Digestiveihin ja kaakaojauheeseen kun niitä kaapissa sattui olemaan ja omenamehun korvasin appelsiinilla. Muutin myös vähän työjärjestystä, koska minusta ei tuntunut mukavalta jättää liivateseosta seisoskelemaan kauaksi aikaa.
Pohja:
150g Digestivejä
2rkl kaakaojauhetta
1 Dajm-suklaalevy (56g)
75g voita tai margariinia
Täyte:
½dl appelsiinimehua tai muuta vaaleaa mehua
5 liivatelehteä + vettä
200g valkosuklaata
2 munaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
11/4dl sokeria
2dl kuohukermaa
1. Sulata rasva. Murskaa keksit ja suklaa. Lisää kaakaojauhe ja sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pistä jääkaappiin.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, sokerit ja suklaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma myös. Lisää ensin kerma täytteeseen ja sitten valkuaiset kahdessa osassa varovasti. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä 3-4 tuntia jääkaapissa. Koristele ja tarjoa.
This is my first recipe in english in this blog so sorry about the grammar. :) This cake is very delicious and the texture is so creamy and soft! You may be worried about using raw eggs, because of the salmonella, but it's very rare. If you're using clean and fresh eggs I think you're safe. :) To make the White Chocolate Cheesecake you'll need:
150g graham crackers, finely chopped
56g Dajm crush
2 tbsp Dutch- processed cocoa powder
75g unsalted butter
½dl apple or orange juice
5 gelatine leaves+ water
200g white chocolate
2 eggs
200g cream cheese
1tsp vanilla
1 1/4dl sugar
2dl double cream
1. Melt the butter. Mix the crackers and Dajm crush. Add the cocoa and the melted butter.
2. Press the mixture evenly into the bottom of the greased/ lined with parchment paper baking pan (24cm). Put it into a refrigerator.
3. Melt the chocolate.
4. Separate the egg whites and yolks. Mix the yolks, cream cheese, vanilla, sugar and chocolate with an electric mixer until well blended.
5. Put the gelatine leaves in a bowl and add couple of desiliters of cold water. Let them soften a few minutes. Boil the juice and add the gelatine leaves to it. Add it carefully to the cake mixture.
6. Whisk the cream and the egg whites. Add the whipped cream to the mixture and then egg whites carefully. Add the mixture to the baking pan and put it into a refrigerator and let it cool down 3-4 hours.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti