tiistai 28. helmikuuta 2012

17th Birthday Cake! (Seitsemästoista Synttärikakku!)



Ei tosin omani :) Kun yhden kaverini synttärit lähestyivät, juhliin kutsutut alkoivat kysellä tekisinkö kakun ystäväni juhliin. En tietenkään voinut sanoa ei ;) Ajattelin mennä ihanalla prinsessa teemalla, eli vaaleanpunaista, pinkkiä ja vaaleanpunaista, ah! Jopa täyte oli vaaleanpunainen, tein nyt ensimmäistä kertaa täytekakkua johon en tehnyt täytettä pelkästään rahkasta, vaan pohjana oli maustamaton tuorejuusto. Lisäsin kuitenkin rahkaa vähän tasoittamaan tuorejuuston makua. Etsin Kinuskikissan sivuilta ohjetta kuinka paljon pitäisi laittaa kermaa valkosuklaasta tehtyyn kuorrutukseen. Laitoin kermaa ohjeen mukaan, mutta suklaa oli niin jähmeää, että lisäsin siihen kermaa. Toisaalta, itse käytin vispikermaa kun ohjeessa oli käytetty kuohukermaa. Muuten ohje kakkuun tuli ihan omasta päästä. Tuo pohjahan on niin alkuperäinen ja -kantainen, että en laita siihen mitään ohjetta kun sen muistaa noin muutenkin ulkoa.
Melkein koko kakku katosi iltaa myöten parempiin suihin, omastakin mielestäni kakku oli todella onnistunut, joten teen kyllä seuraavankin kerran!




















Pohja:
2dl jauhoja
2dl sokeria
4 kananmunaa
1tl leivinjauhetta


Kostutus:
1dl sitruunamehua
½dl maitoa


Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl vadelmahilloa
100g vadelmia
½dl maitorahkaa
2,5dl vispikermaa


Kuorrutus:
200g valkosuklaata
1dl vispikermaa
punaista (pulverimaista) elintarvikeväriä


Koristelu:
4,5dl vispikermaa
punaista elintarvikeväriä (pulverimainen)
hopeita kuulia


1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n.15min.


2. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.


3. Valmista täyte vatkaamalla kerma. Lisää sitten tuorejuusto, rahka ja hillo. Murskaa vadelmat mössöksi ja lisää täytteeseen.


















4. Kostuta ensimmäinen osa kakkupohjasta ja levitä täytettä. Nosta toinen osa pohjasta kanneksi, kostuta ja täytä jne. Pistin kakun tämän vaiheen jälkeen kevyen painon alle ja kylmiöön seuraavaan päivään.


















5. Sulata suklaa esim. mikrossa. Lämmitä kermaa vähän, ei saa kiehua. Lisää sulatettu suklaa ja sekoittele. Lisää väri. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä. Anna jäähtyä.

6. Vatkaa kerma. Lisää väriä kunnes sävy on mielestäsi sopiva. Pursota tähtityllalla alhaalta ylös "tappeja" kakun reunoille ja lopuksi tähtiä "tappien" päihin. Koristele päällys haluamallasi tavalla. Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut asettua kylmässä.

lauantai 25. helmikuuta 2012

Sweet potato and pear soup (Bataatti&päärynäkeitto)



Nimi saattaa herättää epäilyksiä, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä herkkua! Päärynä antaa hiukan yllättävän, hienostuneen ja makean säväyksen keittoon. Ne sointuvat todella hyvin yhteen bataatin kanssa. Keitto on tosi helppo tehdä, kuten muutkin sosekeitot. Tämä keitto kuitenkin kavereistaan poiketen omaa eksoottisen makunsa, jota muilla keitoilla ei ole. Ohje on ystävältä saadusta kirjasta Vegie FOOD.











Neljälle

25g voita
1 pieni hopeasipuli
750g bataattia
2 kiinteää päärynää
750ml kasvis-/kanalientä
250ml ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
tuoreita mintun lehtiä

1. Pilko sipuli hienoksi. Kuutioi sitten bataatti ja päärynä samankokoisiksi n.2cm paloiksi.
















2. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota 2-3min kunnes pehmennyt. Lisää bataatti ja päärynä. Anna olla keskilämmöllä muutama minuutti sekoittaen samalla.

3. Lisää liemi, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 20min. kannen alla. Kuori pari kertaa vaahtoa pois liemen pinnalta.
















4. Kun bataatti ja päärynä ovat pehmenneet, jäähdytä keittoa hetki. Soseuta keitto sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siivilöi tasaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi.

5. Laita kattila takaisin levylle ja lisää keittoon kerma ja mausteet. Lämmitä uudelleen. Koristele mintun lehdillä.

maanantai 6. helmikuuta 2012

Runebergin tortut



Heippa! Eilen 5. helmikuuta vietettiin Runebergin päivää ja sen kunniaksi siis postaan tänne Runebergin torttujen ohjeen. Olen aina käyttänyt tätä ohjetta ja mielestäni tällä ohjeella tortuista tulee oikein hyviä.Muista kostuttaa niitä tosi reilusti! Itse kostutin maidolla kun ei se karvasmanteli jotenkin istu. Käänsin nuo tortut ympäri kun huomasin, että ne näyttävät ehkä hiukan enemmän itseltään kuin perus muffinssi muodossa. Olin ihan innoissani keksinnöstäni, kun huomasin Kinuskikissan ehtineen ensin :DD No, hyvä idea kuitenkin. :) En laittanut tuohon koristelujuttujen määriin mitään, kun ainakin itse teen sen sokritahnan ihan näppituntumalla. :)


















9 torttua

100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1dl vehnäjauhoja
1dl keksimuruja (n.3 Digestive keksiä)
1/4tl leivinjauhetta
½tl kardemummaa
1dl jauhettua mantelia
½dl kermaa

Koristelu:

Vadelmahilloa
tomusokeria
vettä


1. Vatkaa rasva ja sokeri yhteen.

2. Hienonna keksit

3. Lisää 1rkl kuivia-aineita rasvasokeri seokseen. Lisää muna.

4. Lisää loput kuivista-aineista ja vatkaa.


















5. Lisää kerma.

6. Jaa taikina muffinssivuokiin muffinssipellille.

7. Paista 200 asteessa n.10min, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.

8. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Leikkaa muffinssin päältä pieni pala pois, jotta se pysyy pystyssä ylösalaisin ollessaan.

9. Laita vadelmahilloa tortun keskelle. Yhdistä vesi ja sokeri tahnaksi ja pursota hillon ympärille.Tarjoa! :)

torstai 2. helmikuuta 2012

Snow Oreos (Lumioreot)


Näin tämän kaiken lumen ja pakkasen kunniaksi kehittelimme uuden Oreo maun siskoni kanssa. Lumioreot ovat pohjasuklaaltaan valkosuklaata ja sisällä on ihana maitosuklaavalkosuklaa sydän. Voisi kuvitella, että valkosuklaan takia nämä olivat liian makeita, mutta jostain kumman syystä näin ei ollut. Yksi parhaimpia oreomuunnelmia ikinä!


n.20 keksiä

1 annos Oreotaikinaa
1 levy valkosuklaata (200g)
20 valko-maitosuklaanappia





1. Valmista taikina ohjeen mukaan.






7. Jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele palloiksi. Ota yksi pallo käteeksi ja paina se kämmenellä littanaksi n. 7cm halkaisijaltaan kiekoksi.





8. Laita kiekon keskelle yksi valkomaitosuklaanappi. 




9. Nosta keksin reunat napin suojaksi ja pyörittele uudestaan palloksi.





10. Paista 200 asteessa keskitasolla ensin 5min. Käännä sitten keksit ja jatka paistamista alatasolla noin 2min.