lauantai 25. helmikuuta 2012

Sweet potato and pear soup (Bataatti&päärynäkeitto)



Nimi saattaa herättää epäilyksiä, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä herkkua! Päärynä antaa hiukan yllättävän, hienostuneen ja makean säväyksen keittoon. Ne sointuvat todella hyvin yhteen bataatin kanssa. Keitto on tosi helppo tehdä, kuten muutkin sosekeitot. Tämä keitto kuitenkin kavereistaan poiketen omaa eksoottisen makunsa, jota muilla keitoilla ei ole. Ohje on ystävältä saadusta kirjasta Vegie FOOD.











Neljälle

25g voita
1 pieni hopeasipuli
750g bataattia
2 kiinteää päärynää
750ml kasvis-/kanalientä
250ml ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
tuoreita mintun lehtiä

1. Pilko sipuli hienoksi. Kuutioi sitten bataatti ja päärynä samankokoisiksi n.2cm paloiksi.
















2. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota 2-3min kunnes pehmennyt. Lisää bataatti ja päärynä. Anna olla keskilämmöllä muutama minuutti sekoittaen samalla.

3. Lisää liemi, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 20min. kannen alla. Kuori pari kertaa vaahtoa pois liemen pinnalta.
















4. Kun bataatti ja päärynä ovat pehmenneet, jäähdytä keittoa hetki. Soseuta keitto sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siivilöi tasaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi.

5. Laita kattila takaisin levylle ja lisää keittoon kerma ja mausteet. Lämmitä uudelleen. Koristele mintun lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti