maanantai 6. helmikuuta 2012

Runebergin tortut



Heippa! Eilen 5. helmikuuta vietettiin Runebergin päivää ja sen kunniaksi siis postaan tänne Runebergin torttujen ohjeen. Olen aina käyttänyt tätä ohjetta ja mielestäni tällä ohjeella tortuista tulee oikein hyviä.Muista kostuttaa niitä tosi reilusti! Itse kostutin maidolla kun ei se karvasmanteli jotenkin istu. Käänsin nuo tortut ympäri kun huomasin, että ne näyttävät ehkä hiukan enemmän itseltään kuin perus muffinssi muodossa. Olin ihan innoissani keksinnöstäni, kun huomasin Kinuskikissan ehtineen ensin :DD No, hyvä idea kuitenkin. :) En laittanut tuohon koristelujuttujen määriin mitään, kun ainakin itse teen sen sokritahnan ihan näppituntumalla. :)


















9 torttua

100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1dl vehnäjauhoja
1dl keksimuruja (n.3 Digestive keksiä)
1/4tl leivinjauhetta
½tl kardemummaa
1dl jauhettua mantelia
½dl kermaa

Koristelu:

Vadelmahilloa
tomusokeria
vettä


1. Vatkaa rasva ja sokeri yhteen.

2. Hienonna keksit

3. Lisää 1rkl kuivia-aineita rasvasokeri seokseen. Lisää muna.

4. Lisää loput kuivista-aineista ja vatkaa.


















5. Lisää kerma.

6. Jaa taikina muffinssivuokiin muffinssipellille.

7. Paista 200 asteessa n.10min, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.

8. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Leikkaa muffinssin päältä pieni pala pois, jotta se pysyy pystyssä ylösalaisin ollessaan.

9. Laita vadelmahilloa tortun keskelle. Yhdistä vesi ja sokeri tahnaksi ja pursota hillon ympärille.Tarjoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti