Kesä alkaa lähestyä loppuaan ja mä sain vihdoinkin otettua itteäni niskasta kiinni ja palattua blogin puolelle. En oikein tiedä mitä tapahtu tai miten selittää tätä mun passiivisuutta postausten suhteen, kun mä kuitenkin oon ihan samaan tahtiin koko ajan ruokaa laittanu.
No kuitenki, nutellajäätelöä - mun siskon lempparijäätelöä jota oon nyt kesän aikana jonkinverran tehny. Älyttömän hyvää, sellasta ettei pysty lopettamaan yhen lusikallisen jälkeen :D Ja mietin, että eikö tää ite tehty jäätelö ole tavallaan "terveellistä", koska tehdastuotetussa jäätelössähän on transrasvoja, joita ei kaiken järjen mukaan pitäisi itse tehdyssä jäätelössä olla?
Hyvää syksyn alkua kaikille, älkää masentuko koulun/töiden alkamisesta <3
n.1l jäätelöä
2 munaa
1dl sokeria
3dl kermaa
1prk Nutellaa
1. Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista.
2. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on vaaleaa.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Vaahdota valkuaiset koviksi. Lisää kermavaahto keltuaisseokseen ja sen jälkeen valkuaisvaahto varovasti kolmessa osassa.
5. Lisää Nutella jäätelömassaan, voit joutua käyttämään sähkövatkainta, että saat Nutellan sekoitettua kunnolla.
6. Laita massa kannelliseen astiaan ja pakkaseen 5-6 tunniksi. Sekoittele massaa aina välillä pakastuksen aikana. Mitä useammin sekoitat, sitä hienompi rakenne jäätelöön muodostuu.
Heipä hei! Ja kiitos reseptistä. Lääkisopiskelijana kuitenkin pakko huomauttaa eettä trans-rasvoja on teollisissa tuotteissa, kuten kirjoitit, mutta käytät tässä ohjeessa mm. kermaa sekä nutellaa. Näissä myöskin transrasvoja. Terveellistä ei taida jäätelöstä saada tekemälläkään. Ihanaa se on kuitenkin ja kohtuudella nautittuna oikein hyvää ;)
VastaaPoistaHei! Totta, en tullutkaan ollenkaan asiaa ajatelleeksi kun innostuin niin paljon siitä, kun ajattelin löytäneeni astetta terveellisemmän jäätelövaihtoehdon :D kiitos tiedosta! :)
VastaaPoista