maanantai 20. tammikuuta 2014

All Kinds Of Cakes (Kaikenlaisia kakkuja)


 Tajusin tässä yhtenä päivänä, että minullahan on paljon julkaisemattomia kuvia erilaisista kakuista joita olen tehnyt viimeisen kahden vuoden aikana. Päätin nyt sitten julkaista kerralla tällaisena yhteenvetona parhaat kakkuni aikaisemmin julkaisemattomista kakuista. Tarvikeaineita tai erityisiä määriä en ole laittanut siksi, että kakut ovat aika basic tavaraa ja aineita/ohjemääriä voi aina muokata mieleisekseen.


Tämän kakun tein keväällä 2013 ystävälleni Lauralle hänen yo-juhliinsa tai jos tarkkoja ollaan, niin tämä oli harjoitusyksilö. Oikeisiin juhliin tein kaksi vastaavanlaista kakkua isommassa koossa. Täytteenä on valkosuklaata, kermavaahtoa, tuorejuustoa, rahkaa, vadelmia sekä vadelmahilloa. Päällys on tehty pakastevadelmista ja niiden päälle kaadoin kiilteeksi hyytelösokeriliemen. Kermapursotukset tein ihan tavallisella Wiltonin tähtityllalla. Tämä on ehkä yksi onnistuneimpia kakkuja, joita olen koskaan tehnyt. Kuuluu ehdottomasti TOP 5:n :)


Tämän kakun tein ystävälleni Sonjalle 2013 kesällä, kun hän palasi kotiin vaihdosta Amerikasta. Täyte on sama kuin ylemmässä yo-kakussa. Päällys on valkoista sokerimassaa ja lipunvärit on tehty Wiltonin pastaväreillä Royal Blue ja Red (maustamaton). Tähdet lippuun on tehty kermavaahdosta. Musta teksti on confetista ostamaani geelimäistä kimalleväriä, jota pursotetaan tuubista.


Pääsiäiseksi 2013 valmistin tämän kyseisen kakun. Täytteenä oli mangosose-, rahka-, tuorejuusto-, kermaseos. Halkaisin pieniä suklaamunia kahtia ja asettelin ne ympyrään kakun päälle ja pursotin väliin kermavaahtoa. Päällä oleva ruusu on tehty kermavaahdosta ruusutyllalla.


Tämän kakun teimme kaverieni kanssa englannin esitelmää varten 2012. Esitelmän aiheena oli "How to bake a perfect cake? Täytteenä persikkarahkaa ja mansikkahilloa. Ei hirveän toimiva yhdistelmä, jäin kaipaamaan kakkuun enemmän "kakkumaisuutta", persikkarahka vei tätä vaikutelmaa hiukan pois. Päällys on tehty sokerimassasta.


Ystäväni lähetti tämän kakun ohjeen minulle muutama kuukausi ennen 17v synttäreitään (2012) ja hypetti kuinka ihanalta kakku näytti ja kuulosti. Juhliessamme hänen synttäreitään saman vuoden joulukuussa, näin tilaisuuteni tulleen ja tein tämän kakun hänelle syntymäpäivälahjaksi. Täytteen ja kuorrutuksen virkaa toimittaa suklaamousse sekä yhdessä kerroksessa eräänlainen marenki. Marenki tehtiin siirapista, kananmunista ja vedestä.



Tuttavamme jotka asuvat Ruotsissa tulivat käymään kesällä 2011, kakun paikkahan se oli ;). Noloa myöntää, mutta ostin Ruotsissa käydessämme valmista kakuntäytettä (jordgubb tårtfyllning). Päätin käyttää sitä sitten tähän kakkuun, kun ruotsalaiset ystävämme tulivat vierailulle. Vastustan yleensä kaikkia eineksiä, puolivalmisteita sun muita, mutta suureksi yllätykseksi tårtfyllning oli erittäin maukasta. Siinä särkyi taas muutama ennakkoluulo :D Kakun päällä olevat kirjoitukset on tehty sulatetusta tummasta suklaasta ja reunukset suklaisista "sikarivohveleista". Ihan hauska tapa tehdä kakunreunukset, mutten ole niitä sittemmin käyttänyt.


 Siskoni viettää nimipäiviään 10.5. 2013 tein hänelle tällaisen kakun. Pohjana sponge cake - postaan sen ohjeen myöhemmin. Välissä mansikoita, kermaa yms. kuten päällyksessäkin.


Äitini laulaa kuorossa ja pari kertaa vuodessa heidän täytyy harjoitustilan puutteen vuoksi tulla pitämään meille harjoitukset. Kuoron nimi on Torpparit ja heillä on oma inside juttunsa, aina, kun nostetaan malja ja kilistetään laseja sanotaan: "Törps!", tavallisten toivotusten sijasta. Päällys vaaleanpunaisesta sokerimassasta ja teksti maalattu nestemäisellä elintarvikevärillä käyttäen ohutta sivellintä.


 Ystävälläni Emmalla on samassa kuussa synttärit kuin minulla joten vietämme ne yleensä yhdessä. Kesällä 2012 tein todella, todella kiireessä tällaisen hieman viimeistelemättömän kakun meille juhlien kunniaksi. Onneksi oli sentään hyvää :D


Yksi TOP 5 kakuista. Äitini osti meille joskus ison sydämen muotoisen piparkakkumuotin. Äidin syntymäpäivän lähestyessä viime vuonna keksin käyttää muottia saadakseni sydämen muotoisen kakun. lTämä siksi, etten
 valitettavasti omista sydämen muotista kakkuvuokaa, vielä..., ;) Paistoin monta kääretorttupohjaa ja leikkasin niistä piparkakkumuottia apuna käyttäen pohjat. Kerroksia on varmaan seitsemän, jotta sain kakusta tarpeeksi suuren. Välissä oli banaania, suklaakermaa ja vadelmahilloa. Kuorrutus suklaaganache. Pursotukset kermavaahtoa. Erittäin toimiva kokonaisuus, jos saan sanoa.


Viime vuonna tein tällaisen kakun siskoni synttäreille. Kuvassa päällys näyttää sekavalta ja oudolta, mutta sitä se ei onneksi luonnossa ollut. Sekavan efektin aiheuttaa päälle ripoteltu kaakaojauhe, kyseessä ihan perus kerma-, suklaa-, banaani-, mansikkakakku.


Äitini syntymäpäivän kunniaksi 2012 leivoin kuvassa olevan kakun. Täyte ihan perus vadelma-, rahka-, kermamössö. Koristelu onnistui mielestäni hyvin, siitä tuli suloinen, hienossa erilaisuudessaan. Kuorrutus suklaaganache.


2 kommenttia:

  1. Vau mitä kakkuja ja herkullisen näköisiä! Arvaa alkaako tekeen nyt mieli, kun näitä kuvia katsoo! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Mullakin alko nyt hirveesti tehdä mieli kakkua, apua! :D

      Poista