Bataattiranskalaisethan nyt on jo vanha juttu ja jokaisessa blogissa julkaistu eikö niin :D tällaisena myöhännäisheränneenä bloggaan niistä kuitenkin vasta nyt. Bataattiranskalaisia saa nykyään monissa ravintoloissa vaihtoehtona perunalle, mikä on mielestäni todella hyvä, sillä vaikka bataatti sisältää perunaa enemmän energiaa, on se silti parempi valinta kuin peruna mm. korkean vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Kun detoxasin tein ranskalaiset täysin ilman suolaa ja huomasin niiden olevan todella hyviä, joten en edelleenkään käytä niissä ollenkaan suolaa! Itse nautin bataattiranskalaiseni salaatin ja lihan tai ihan vain jonkun dipin/salsan kera, kukin tyylillään!
2 pellillistä ranskalaisia
500 g bataattia
½tl paprikajauhetta
½tl mustapippuria
ripaus chilijauhetta
ripaus valkopippuria
0,75dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1. Kuori bataatti ja pilko se ohuiksi ranskalaisiksi.
2. Sekoita mausteet öljyyn ja pyörittele ranskalaiset seoksessa.
3. Asettele ranskalaiset pellille niin, etteivät ne ole päällekkäin. Paista uunissa 200 asteessa 15min, käännä ranskalaiset ja paista vielä noin 10min tai kunnes kypsiä ja kärjistä hiukan tummuneita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti