maanantai 20. huhtikuuta 2015

Raparperimuffinssit - Rhubarb muffins/ cupcakes



Näiden muffinien ohje tulee alun perin mummoltani, ja äitini on tehnyt näitä joka kesä niin kauan kuin muistan pihallamme tai mökillämme kasvaneista raparpereista. Kuulin joskus, että raparperien happo olisi haitallista luustolle ja estäisi kalsiumin imeytymistä, ja että raparperin kanssa kannattaisi juoda maitoa tai käyttää muuta maitotuotetta. Tämän vuoksi päätin yksi kesä tehdä kermapursotukset muffinien päälle, ja kerma sopi niin hyvin näihin, että nykyisin emme syökään näitä ilman kermaa ;)

Ps. Kauhea itsekriittisyyden puuska iski kun katsoin noita pursotuksia tossa kuvassa, mutta puolustuksekseni on sanottava, että olin ehkä 13v kun nuo tein! :D 



 12 muffinia

150-200g raparperia
75g voita
2 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl kookoshiutaleita
½tl leivinjauhetta
2tl vaniljaa/ 1tl vaniljauutetta

2,5dl vispikermaa koristeluun



1. Kuori ja leikkaa raparperit pieniksi paloiksi.
















2. Sulata voi kattilassa.

3. Lisää munat ja sokeri sulaan voihin ja vatkaa sähkövatkaimella sekaisin, kunnes seos on tasaista.

4. Sekoita kuivat-aineet keskenään ja lisää taikinaan.





























5. Laita taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 12-15 minuuttia. Koristele esim. kermapursotuksilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti