torstai 16. elokuuta 2012

Cheese sauce (Juustokastike)



Rakastan lasangea ja canneloneja ja uunipastoja sun muita mihin tulee juustokastike, vaikka ne eivät siitä terveellisimmästä päästä olekaan. Ensimmäisessä canneloni postauksessani en tehnyt juustokastiketta, koska siihen ei ollut tarvikkeita, vaan korvasin juustokastikkeen tuorejuustolla ja juustoraasteella. Kuitenkin, mielestäni oikeat cannelonit tulevat juustokastikeen kanssa käsikynkkää, muuten ne ovat vain kopioita :D Mutta, rajoja ylittävänä bloggarina minunkin täytyy hyväksyä se, että pitää tehdä erilaisia muunnelmia! Eli tässä siis perus juustokastikkeen ohje, soveltuu lasagneen, canneloneihin ja uunipastaan sekä esim. maissilastujen kaveriksi. Ohje muunneltuna köksänvihosta...
















½l kastiketta

4rkl margariinia
6rkl vehnäjauhoja
6dl maitoa
1/3 pkt sulatejuustoa
1,5dl juustoraastetta (esim.mozzarella/edam jne..)
½tl suolaa
ripaus pippuria

1. Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele niin, että jauhot kypsyvät.

2. Lisää maito kahdessa erässä voimakkaasti sekoittaen. Varo ettei maito pala pohjaan!
















3. Kun kastike alkaa kuplia ja on selvästi saennut, lisää sulatejuusto ja juustoraaste.

4. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti