tiistai 14. elokuuta 2012

White Chocolate Strawberry CupCakes (Valkosuklaa-mansikkamuffinssit)



Mulle tuli cupcake hulluus viime syksynä ja siitä lähtien aina kun löydän jonkun vähän erikoisemman muffinssiohjeen, on vaan ihan pakko tehdä sitä, unohtamatta kermavaahto tai muuta päällystä pursotettuna kauniisti :D Haluttiin laittaa mansikkahilloa muffinsseihin ja kun löyty sellainen ohje niin ei voinu vastustaa ;) Näihin jää ihan koukkuun, maku on vaan niin ihana, samoin se koostumus! Valkosuklaasta huolimatta maku ei ole kuitenkaan liian makea tai hyökkäävä. Ohje Jennifer Donovanin kirjasta Suklaa; 365 vastustamatonta makuelämystä. En mennyt taaskaan ihan niinkuin ohje käski.., jotkut ei vaan ikinä opi :D


12 Kappaletta

125g voita
100g (1dl) hienosokeria
1¼dl maitoa
1 muna
1tl vaniljaesanssia
250g (4dl) vehnäjauhoja
2½tl leivinjauhetta, ¾tl suolaa
250g valkoista suklaata rouheena
160g mansikkahilloa


1. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja levitä muffinssipellille paperivuoat.

2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä haaleaksi.

 

4. Vispaa kananmunan rakenne isossa kulhossa rikki.



5. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi/ rouheeksi.



6. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää kaikki muut ainekset paitsi hillo kananmunan sekaan.



7. Jaa taikina vuokiin ja paista (175 asteisessa) uunissa n.20min kunnes muffinssit ovat nousseet ja ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.





8. Kun muffinssit ovat vähän jäähtyneet, leikkaa jokaisen keskelle reikä ja koverra sitä vähän syvemmäksi. Varo, ettei pohja puhkea. Täytä sitten kolot mansikkahillolla ja laita "kanneksi" taikinaa jota sait kun leikkasit leivoksiin reiät.

 



9. Kuorruta muffinssit kermavaahdolla ja nauti! Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti