perjantai 4. tammikuuta 2013

Valkosuklaa&Cashew-keksit (Kananmunaton)



SUKLAAKEKSI-PROJEKTI OSA IV

En sitte onnistunu toi mun "5 suklaakeksipostausta ennen joulua" :D Mutta nyt mä taas tein yhden tälläsen ryhdistäytymispäätöksen näin uudenvuoden kunniaksi ja hoidan projektin loppuun vaikka en ihan ajallaan kuitenkaan :D Ystäväni pyysi mua tekemään keksejä joissa olis valkosuklaata ja cashew-pähkinöitä, ja löysinkin hyvän ohjeen J.Donovanin kirjasta Suklaa; 365 vastustamatonta makuelämystä (siinä kyllä käytettiin hasselpähkinöitä, mutta mitäs tuosta :)). Ihanaa vuotta 2013 kaikille, pitäkää itsestänne hyvää huolta ja leipokaa paljon :) <3

















 
24 keksiä

150g (2,5dl) vehnäjauhoja
150g (1 3/4dl) riisijauhoja
100g (1dl) hienosokeria
225g kylmää voita
125g valkosuklaata (hyvälaatuista, leivontaan soveltuvaa)
125g cashewpähkinöitä

 
1. Laita uuni 150 asteeseen. Rouhi suklaa ja pähkinät karkeasti.
 














 
2. Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Lisää voi, suklaa ja pähkinät ja sekoita aineksia sähkövatkaimella kunnes ne ovat sekoittuneet.


 
3. Painele käsilläsi muruisesta seoksesta taikina. Tee taikinasta halkaisijaltaan noin 4cm kokoisia kiekkoja pellille ja paista niitä uunissa n.35min tai kunnes ne ovat kiinteitä ja kevyesti ruskistuneita. Huom! Keksit ovat aika makeita, niitä ei pysty syömään kovin montaa putkeen :D


 

 

4 kommenttia:

  1. Moi!

    Nämä ovat ihania keksejä. Kun rakastan suklaata ja pähkinöitä, tämä resepti maistuisi! :)

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Suklaa ja pähkinä olivat kyllä niin hyvin liitossa tässä reseptissä että varmasti maistuisi!
    Kiitos samoin! :)

    VastaaPoista
  3. Moi! Haluaisin huomauttaa ihan vain allergisen ihmisen näkökulmasta, että postauksesi otsikko on virheellinen ja harhaanjohtava: tämä ohje EI ole maidoton. Käyttämäsi Fazerin valkoinen suklaa sisältää maitoa. Muun muassa luontaistuotekaupoista saa riisimaitoon tehtyä valkoista suklaata, joka on täysin maidotonta. Myös margariinit saattavat sisältää maitoa. Ohjeessa mainitsemasi voi sisältää aina, poikkeuksetta maitoa. Vähän siis tarkkuutta käsitteiden kanssa, kiitos! Toivottavasti et leiponut näitä kellekään vakavasta maitoallergiasta kärsivälle.

    VastaaPoista
  4. Kiitos huomautuksesta. "Maidoton" lisäyksen piti tulla tuohon seuraavaan postaukseen "Simppelit suklaakeksit", mutta olin epähuomiossa laittanut sen väärään postaukseen. Olen kyllä siis tietoinen (laktoosi- intolerantikkona itsekin) siitä, että suklaa ja normaali voi sisältävät maitoa :) Jatkossa olen ehdottomasti varovaisempi noiden kanssa, kiitos tarkkuudestasi!

    VastaaPoista