keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Mashed Potatoes with milk powder (Perunamuusi maitojauheella)



Meillä oli kaapissa maitojauhetta, jonka parasta ennen- päivä lähestyi uhkaavasti. En muista mistä sain idean, mutta päätin kuitenkin käyttää sitä perunamuusiin, joka sitten päätyi kalalaatikon päälle (siitä myöhemmin lisää). Taas yksi sellainen postaus, joka oli vaan "pakko" ruokabloggarina tehdä :) Muusia tulee noin neljälle henkilölle. Ohje köksänkirjasta ylä-asteelta.















8 perunaa
vettä
½tl suolaa
2-3rkl maitojauhetta


1. Pese, kuori ja lohko perunat. Laita ne odottamaan astiaan, jossa on kylmää vettä.
















2. Laita vettä kattilaan niin, että perunat juuri peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää perunat kylmästä vedestä juuri kiehauttamaasi. Keitä lohkoja noin 20 min kannen alla.















4. Ota keitinvesi talteen.

5. Soseuta perunat, lisää suola ja maitojauhe. Sekoita huolellisesti.


















6. Lisää keitinvettä sen verran, että muusista tulee sopivan notkeaa. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti