perjantai 2. maaliskuuta 2012

Naan Bread (Naan leipä)

 

Naanleipä on siis pehmeä Intiasta kotoisin oleva leipä, joka sopii erityisesti tulisten ruokien kaveriksi. Ohje on helppo ja leipä nopea tehdä. Koostumus on ilmava, mutta leipä täyttää hyvin eikä kuitenkaan ole liian raskas. Täydellistä! Pistän unikon-, auringonkukan- tai seesaminsiemeniä jos niitä sattuu olemaan kaapissa, mutta ne voi jättää pois. Alkuperäisessä ohjeessa niitä ei nimittäin ole ollenkaan. Ohje vanhasta köksän vihosta.

  


8 leipästä

1,5dl lämmintä vettä
25g tuorehiivaa
1rkl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
---------------
0,75tl suolaa
0,5dl luonnonjogurttia
1 kananmuna
2rkl öljyä
1dl vehnäjauhoja+  1tl leivinjauhetta
n. 2-3dl venhäjauhoja


1. Liota hiiva veteen. Lisää sokeri ja jauhot. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla max. 10min.





2. Lisää suola, jogurtti, muna, öljy ja 1dl jauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe.





3. Alusta jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Tee taikinasta tanko ja jaa se 8 osaan.



4. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Tee taikinasta palloja ja kauli leipäsiksi. Anna kohota liinan alla 10min.

5. Voitele öljyllä ja laita halutessasi siemeniä leipien päälle. Paista keskitasolla 10min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti