tiistai 28. helmikuuta 2012

17th Birthday Cake! (Seitsemästoista Synttärikakku!)



Ei tosin omani :) Kun yhden kaverini synttärit lähestyivät, juhliin kutsutut alkoivat kysellä tekisinkö kakun ystäväni juhliin. En tietenkään voinut sanoa ei ;) Ajattelin mennä ihanalla prinsessa teemalla, eli vaaleanpunaista, pinkkiä ja vaaleanpunaista, ah! Jopa täyte oli vaaleanpunainen, tein nyt ensimmäistä kertaa täytekakkua johon en tehnyt täytettä pelkästään rahkasta, vaan pohjana oli maustamaton tuorejuusto. Lisäsin kuitenkin rahkaa vähän tasoittamaan tuorejuuston makua. Etsin Kinuskikissan sivuilta ohjetta kuinka paljon pitäisi laittaa kermaa valkosuklaasta tehtyyn kuorrutukseen. Laitoin kermaa ohjeen mukaan, mutta suklaa oli niin jähmeää, että lisäsin siihen kermaa. Toisaalta, itse käytin vispikermaa kun ohjeessa oli käytetty kuohukermaa. Muuten ohje kakkuun tuli ihan omasta päästä. Tuo pohjahan on niin alkuperäinen ja -kantainen, että en laita siihen mitään ohjetta kun sen muistaa noin muutenkin ulkoa.
Melkein koko kakku katosi iltaa myöten parempiin suihin, omastakin mielestäni kakku oli todella onnistunut, joten teen kyllä seuraavankin kerran!




















Pohja:
2dl jauhoja
2dl sokeria
4 kananmunaa
1tl leivinjauhetta


Kostutus:
1dl sitruunamehua
½dl maitoa


Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl vadelmahilloa
100g vadelmia
½dl maitorahkaa
2,5dl vispikermaa


Kuorrutus:
200g valkosuklaata
1dl vispikermaa
punaista (pulverimaista) elintarvikeväriä


Koristelu:
4,5dl vispikermaa
punaista elintarvikeväriä (pulverimainen)
hopeita kuulia


1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n.15min.


2. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.


3. Valmista täyte vatkaamalla kerma. Lisää sitten tuorejuusto, rahka ja hillo. Murskaa vadelmat mössöksi ja lisää täytteeseen.


















4. Kostuta ensimmäinen osa kakkupohjasta ja levitä täytettä. Nosta toinen osa pohjasta kanneksi, kostuta ja täytä jne. Pistin kakun tämän vaiheen jälkeen kevyen painon alle ja kylmiöön seuraavaan päivään.


















5. Sulata suklaa esim. mikrossa. Lämmitä kermaa vähän, ei saa kiehua. Lisää sulatettu suklaa ja sekoittele. Lisää väri. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä. Anna jäähtyä.

6. Vatkaa kerma. Lisää väriä kunnes sävy on mielestäsi sopiva. Pursota tähtityllalla alhaalta ylös "tappeja" kakun reunoille ja lopuksi tähtiä "tappien" päihin. Koristele päällys haluamallasi tavalla. Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut asettua kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti