torstai 14. kesäkuuta 2012

Baguette (Patonki)



Mulla oli tossa 9.6 synttärit ja järjestettiin yhden kaverin kanssa sitten tämän viikon alussa yhteissynttärit, kun sekin täyttää tässä kuussa 17. Niin, siis tarkoituksena oli grillata ja pitää hauskaa tutulla tyttöporukalla. Grilliruoan kanssa piti saada jotain leipää, joten leivoin kaksi patonkia perinteisellä isän reseptillä. Nämä menivät niin nopeasti, että hyvä, että sain itse maistaa! Kuvat on otettu jo paljon aiemmin, tällä reseptillä nimittäin tulee tehtyä näitä patonkeja, koska nämä vaan ovat niin sairaan hyviä! Resepti siis ihan kivikautinen, turha kuvitellakaan että tietäisin sen alkuperää. :)

2 patonkia

3dl maitoa
25g hiivaa
1tl suolaa
½dl juoksevaa margariinia (tai 50g kovaa)
6 dl vehnäjauhoja


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen ja sekoita puuhaarukalla kunnes hiiva on kokonaan liuennut.


2.  Lisää suola. Jos käytät kovaa margariinia, sulata se ja lisää taikinaan. Jos käytät juoksevaa, lisää se vain suoraan taikinaan.

 

4. Lisää jauhoja vähitellen taikinaan. Kun et pysty sekoittamaan enää puuhaarukalla yms siirry käsin vaivaamiseen. Vaivaa taikina niin ettei se tartu käsiin. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa puolisen tuntia. 


5. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi patonkia. Laita ne joko pellille leivinpaperin päälle tai patonkikouruun, tee niihin vinosti viiltoja terävällä veitsellä ja anna nousta taas liinan alla puoli tuntia.



6. Paista patonkeja 200 asteessa (yhtä kerrosta alempana kuin keskitasolla) 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti