lauantai 2. kesäkuuta 2012

Chicken risotto (Kanarisotto)



Hyviä ylioppilasjuhlia kaikille joilla niitä on ja onnea kaikille opiskelijoille jotka ovat selvittäneet kunnialla tämän lukuvuoden!

Nyt aiheesta poiketen, risottoa. Tein siis kerran aivan kamalaa risottoa, myönnän, aivan kamalaa :D En tiedä miten ruoan voi saada maistumaan siltä miltä se maistui. Joten katkerana päätin koittaa uudestaan, tosin noin 2 vuoden jälkeen. Tein tätä kaverini kanssa, ja tästä tuli tosi hyvää!! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja suosittelen lämpimästi niitä pitkulaisia makeita paprikoita. Älä anna risottosi kuivua liikaa, se saa olla aika kosteaa kun lisäät kanan ja muut ainekset sinne, sillä ne kyllä imevät nestettä ja vievät tilaa.















4:lle

1rkl öljyä
nokare voita
1,5 dl risottoriisiä (arborio)
5dl kuumaa vettä
½ kanaliemikuutio
1 paprika
1pss pakasteherneitä
450g kanasuikaleita
paprikamaustetta
sitruunapippuria
currya

1. Ota herneet sulamaan. Pese paprika ja suikaloi se.















2. Paista kanasuikaleet pannulla. Pilko kanaliemikuutio veteen ja sekoita.















3. Laita kattilaan öljyä ja voita. Kun on sulanut, laita riisit ja kuullota niitä kunnes riisi on läpikuultavaa.

4. Lisää kanalientä noin desin verran. Odota kunnes se on imeytynyt ja lisää näin melkein kaikki liemi. Jätä vähän kulhon pohjalle, jotta voit lisätä sitä lopuksi. Anna hautua hiljaisella lämmöllä 15min.



5. Lisää kana, herneet ja paprika. Lisää loppu liemi, mausta reilulla kädellä ja anna hautua vielä vähän aikaa. Jos huomaat, että risotto on liian kuivaa, lisää kanalientä ja mausteita. Tarjoa lisänä salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti