sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Pizza Dough (Pizzataikina)


Leivomme joskus koko perhe yhdessä pízzaa kun sattuu olemaan siihen aikaa. Voin tunnustaa, että olen syönyt pienen elämäni aikana aika paljon pizzaa, mutta missään en parempaa, kuin mitä isä tekee. Ihan hyvää hyvyyttäni sitten päätin jakaa teille tuon herkullisen pizzan pohjan ohjeen! <3 Tällä ohjeella tulee kolme normaalikokoista pizzaa. Lyhyt kohotusaika tulee siitä, että taikinasta tehdään kuitenkin niin ohut ettei sillä ole paljon väliä. Ohje on siis todella vanha, ja en tiedä sen alkuperää :)





















2,5dl vettä
1pkt hiivaa
1,25tl suolaa
5rkl öljyä
n.6dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita kunnes hiiva on kokonaan liuennut.




2. Lisää suola ja anna turvota liinan alla lämpimässä vedottomassa paikassa 5min.

3. Lisää öljy ja ala lisätä jauhoja hitaasti samalla vatkaten tai sekoittamalla esim. puuhaarukalla.















5. Vaivaa taikinaa kunnes se ei enää tartu kulhon reunoihin ja anna kohota liinan alla 10min.



6. Kauli taikina ohueksi ja siirrä leivinpaperoidulle pellille.



+ Levitä ketsuppia pohjalle, laita haluamiasi täytteitä ja paista keskitasolla 250 asteessa n. 10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti