lauantai 5. toukokuuta 2012

Tarragon Chicken (Rakuunakana)



Kun olimme pieniä, äiti valmisti tätä kanaa usein viikonloppuisin. Nykyään se on jäänyt valitettavasti vähän vähemmälle, joten oli kiva syödä taas pitkästä aikaa tätä maanläheistä ruokaa :) En ole kuullut, että rakuuna jakaisi mitenkään radikaalisti mielipiteitä, ja vaikka sen tuoksu on vahva, niin maku ei niinkään.


Neljälle

4 broilerin/kanan rintapalaa

Marinadi:
½dl öljyä
2tl hunajaa
pienen sitruunan mehu
paljon kuivattua rakuunaa
(halutessasi 2tl sinappijauhetta)

Lisäksi:
Voita
Mustapippuria
1 kanaliemikuutio
2dl vettä
2dl kermaa


1. Valmista marinadi kuumentamalla hunajaa esim. mikrossa niin, että se pehmenee. Lisää öljy ja jäähdytä. Lisää sitten sitruuna, rakuunaa ja mahdollinen sinappijauhe. Kierittele rintapalat marinadissa ja nosta vuokaan. Kaada ylijäänyt marinadi päälle. Anna olla jääkaapissa maustumassa seuraavaan päivään. Muista käännellä paloja aina välillä. (Huom! Jos sinulla ei vain ole aikaa antaa ruoan maustua yön yli, muutama tuntikin käy.)


2. Seuraavana päivänä: Sulata voita pannulla, lisää mustapippuria ja paista palat. Lisää kanaliemikuutio sekoitettuna veteen ja kääntele paloja ahkerasti.


3. Laita kanat kattilaan, lisää kerma, sekoita ja koristele rakuunalla. Tarjoa riisin kanssa.
  









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti