maanantai 30. huhtikuuta 2012

Doughnuts! (Munkkeja!)


Näin vapun kunniaksi sitten toinen tällainen munkkiresepti. Kuten edellisessä tekstissä mainitsin, olihan se vähän hölmöä julkaista churrot tuossa aiemmin, kun tiesin kuitenkin, että teen munkkeja vapuksi :P Kuitenkin, ihan perinteisiä munkkeja siis, perusperus pullataikinasta, jossa vain vähemmän rasvaa. Muista taas olla varovainen kuuman rasvan kanssa! Ohje taas vanhasta köksänkirjasta :)















n.20kpl

2,5dl vettä
25g hiivaa
½tl suolaa
1tl kardemummaa
1 muna
½dl sokeria
n.7dl jauhoja
50g margariinia

Paistoon:
1 pullo rypsiöljyä


1. Liota hiiva lämpimään veteen.

2. Lisää suola, kardemumma, muna ja sokeri.















3. Lisää jauhot taikinaan vähitellen ja alusta.





























4. Lisää huoneenlämpöinen rasva loppuvaiheessa. Laita taikina lämpimään paikkaan tai kulho esim. kuumaan veteen ja anna kohota kaksinkertaiseksi.















5. Leivo kohonnut taikina pyöreiksi munkeiksi ja kohota.















6. Tee munkkien keskelle reikä ja venytä sitä niin, että muodostuu rinkilä.

7. Kuumenna rasva kattilassa, kokeile kuumuutta taikina-/leipäpalalla. Jos se ruskistuu noin minuutissa, niin rasva on tarpeeksi kuumaa.















8. Paista 3 munkkia kerrallaan rasvassa, kummaltakin puolelta. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle, jotta rasva imeytyisi niistä. Pyörittele sokerissa ja pistä tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti