maanantai 16. huhtikuuta 2012

Churros (Churrot)



Tehtiin jokunen aika sitten kaverini kanssa churroja, kun tämä oli meillä yötä. Suunnitelmissa churrojen tekeminen oli ollut jo iäisyyden, heti ensimmäisestä espanjan tunnista se lähti, mutta vasta nyt tässä kuussa saatiin se toteutettua. Etsin netistä reseptejä, ja lopulta päädyin yhdistämään nämä kaksi; http://www.cooking-mexican-recipes.com/churro-recipe.html ja http://www.maku.fi/resepti/munkkitangot-churros. Churrothan ovat siis espanjalaisia sokerilla ja kanelilla kuorrutettuja munkkitankoja, joita syödään paksun suklaakaakaon kera. Jos haluat churroistasi "oikean" näköisiä, pursota ne tyllan läpi. Luulin, että käyttäessäni Städerin 12mm tähtityllaa niistä tulisi liian pieniä, mutta hyvinhän nuo toimivat!
On ehkä vähän hölmöä julkaista nyt tämä resepti, kun kuitenkin kohta puoliin julkaisen normi munkkien reseptin, mutta mietittiin äitini kanssa, että tämähän on hyvä vaihtoehto munkeille vappuna! Churroja siis dipataan suklaakaakaoon, mutta ihan tavallinen sulatettu suklaakin käy. Enjoy!


 














40 kpl

2,5dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
2,5dl vehnäjauhoja
3 munaa
1,5tl vaniljauutetta

Paistamiseen:
5dl rypsiöljyä

Kuorrutus:
Sokeria
Kanelia


+ Suklaata, johon sekoitetaan kermaa/maitoa


1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.















2. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin.















3. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen taikinan joukkoon samalla vatkaten.

4. Laita taikina pursotuspussiin, missä on tähtitylla.

  




















5. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun öljyyn tiputettu taikinapala ruskistuu minuutissa. Ole varovainen kuuman öljyn kanssa!















6. Laita paistetut churrot talouspaperille, jotta rasva imeytyy siihen. Kierittele churrot sokerikaneli-seoksessa ja tarjoa suklaan kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti