tiistai 3. huhtikuuta 2012

Thai banana crêppes (Thaimaalaiset banaani crêpit)



Sain jouluna isältäni ihanan kokoelman ruokasuosikit keittokirjoja (Love Food). Illalla mieleni teki jotain makeaa ja päätin tehdä lettuja. Muistin, että Thaimaan kirjassa on ohje banaanitäytteisiin crêppeihin. Korvasin vaalean fariinisokerin tummalla, maissisiirapin karamellisiirapilla ja sitruunan sitruunamehulla. Tein crêpit pienellä pannulla, sillä olemme ostamassa juuri uutta isoa pannua, ja vanha on pois käytöstä. Banaania ei siis mahtunut kovin paljon yhden crêpin sisälle. Asetelma olisi varmasti ollut erilainen jos letut olisivat olleet isoja. Letuista tuli hyviä, mutta ne kannattaa syödä tuoreina, sillä oltuaan yön jääkaapissa, banaani alkaa saada ihanan harmahtavan limaisen olemuksen... :D


225g vehnäjauhoja
2rkl fariinisokeria
2 kananmunaa
2,4dl maitoa
3rkl sitruunamehua
voita paistamiseen
3 banaania
4rkl karamellisiirappia

1. Sekoita jauho ja sokeri keskenään kulhossa.



2. Vatkaa sekaan munat ja puolet maidosta.





3. Lisää vähitellen koko ajan sekoittaen loppu maito.



4. Sulata hiukan rasvaa pannulla ja paista letut.




5. Pilko banaanit ja lisää sitruunamehu.



6. Lisää karamellisiirappi banaanien joukkoon ja sekoita. Taita letut neljään osaan ja laita muutama siivu banaania lettuun muodostuvaan taskuun. Tarjoa lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti