keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Royal Icing (Pikeeri)

 
 
Royal icing eli suomalaisittain pikeeri on ehkä parhain keksienkuorrute mitä on olemassa. Se koostuu valkuaisista, sitruunamehusta ja tomusokerista ja peittoaa mennen-tullen vanhanaikaisen pipareiden  tomusokeri-vesi kuorrutteen. Pointti pikeerissä on, että ensin kuorrutteesta tehdään paksumpi ja tällä kuorrutteella tehdään koristeltaviin kekseihin reunat, jonka jälkeen kuorrutteeseen lisätään vettä VÄHITELLEN kunnes koostumus on sopiva (pisaran tulee hävitä pinnalta 10s kuluessa). Kuivuminen vie 2-3 tuntia. Mikäli haluat värjätä pikeeriä (en tiedä mikä elintarvikeväri ei sopisi pikeerin värjäykseen), värjää se, kun koostumus on vielä paksua. HUOM! Valkuaisten tulee olla lämpimässä ennen käyttöä, jotta ne vatkautuvat helpommin. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
5dl pikeeriä
 
60g (2kpl) valkuaisia
2tl sitruunamehua
330g (n. 5,5dl) tomusokeria
 
 
1. Vatkaa valkuaisia ja sitruunamehua, kunnes ne ovat kunnolla sekoittuneet.
 

 
2. Lisää tomusokeri seokseen varovasti siivilän läpi. Kuorrutteen muuttuessa valkoiseksi, kuohkeaksi ja paksuksi, se on valmista. Mikäli haluat värjätä pikeeriä, värjää se tässä vaiheessa.
 
 
 
 
3. Tee tässä vaiheessa koristeltaviin kekseihin reunat, "ääriviivat". Ääriviivojen kuivuessa, lisää vettä tippoina kuorrutukseen kunnes koostumus on melko nestemäinen. Tiputtaessasi pisaran kuorrutetta takaisin seokseen, se häviää sekunneissa.
 
4. "Täytä" haluamasi keksit ohennetulla kuorrutteella, ääriviivat estävät kuorrutetta valumasta holtittomasti ja pitävät sen haluamassasi paikassa. Hyvä kuorrute syntyy näppituntuman ja kokemuksen kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti