perjantai 1. marraskuuta 2013

Avokadopasta à la Alexander Gullichsen



Avokadopastastahan tuli ilmiö ½ vuotta- vuosi sitten ja yhtäkkiä sitä tehtiin kaikkialla. Myös minä epäaktiivinen-möykky-huono-bloggaaja tein sitä viime kesän alussa, mutten ottanut valmistusprosessista kuvia, höh. Pasta unohtui mielestäni pitkäksi aikaa ja vasta nyt pari viikkoa sitten valmistin sitä uudestaan ja hullaannuin tähän "original" reseptiin ihan kokonaan: miten joku näin hyvä voi olla näin nopea, yksinkertainen ja helppo!? (Täältä alkuperäinen resepti) Tein siis aiemmin eri reseptillä avokadopastaa ja se oli muistaakseni paljon monimutkaisempi ohje kuin tämä Gullichsenin. Muista runsas suolan käyttö (!), sillä muuten saat todella mautonta pastaa tarjoiltavaksesi. Anyways, ymmärrän miksi tämä nousi suosioon niin nopeasti, se on vain yksinkertaisesti niin hyvää ja helppoa! Enjoy!
Ps. Sori huono bloggailu, on monia muka-hyviä-pah-tekosyitä kirjoituksista muihin kiireisiin, mutta nyt mä olen muutenkin päättänyt ryhdistäytyä, joten toivottavasti täällä bloginkin puolella. Ciao!
















Neljälle:

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (punaista)
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
30g (1dl) raastettua Pecorinoa
30g (1dl) raastettua Parmesaania
400-500g spaghettia



1. Tee kaikki suoraan ruoan tarjoilukulhoon niin vältyt turhilta tiskeiltä. Kuori ja pilko valkosipuli hyvin hienoksi. Poista chilistä siemenet ja pilko se myös ja laita kulhoon.

2. Purista limen mehu kulhoon valkosipulin ja chilin joukkoon.


 
3. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiva sisällys ulos lusikalla suoraan kulhoon.





























4. Hienonna basilika (ja juustot ellet ostanut valmiiksi raastettua). Lisää basilika, mausteet, öljy ja melkein kaikki juustoraaste. Sekoita seosta ja maista. Muista runsas suolan käyttö tai muuten saat tarjoilla pastaa joka ei oikeasti maistu miltään!

5. Keitä spaghetti al denteksi (n.80% pussissa sanotusta ajasta). Pastaveden tulee olla niin suolattua, että se maistuu merivedelle! (Olenkohan nyt sanonut sen tarpeeksi monta kertaa? :D) Ota keitinvettä talteen vajaa 1dl. Valuta pasta lävikössä.
















6. Laita talteenottamasi keitinvesi kastikkeen joukkoon ja lisää spaghetti. Sekoita ja lisää juustoraastetta päälle. Rouhi vielä myllystä mustapippuria ja tarjoile, voilà!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti