perjantai 17. tammikuuta 2014

Inkiväärikana (Chicken with ginger)

 
Sain joululahjaksi 2012 isältäni Love Food - kirjasarjan neljä keittokirjaa. Miettiessämme siskoni kanssa mitä tehdä ruoaksi, inspiroiduimme Thaimaan - kirjan inkiväärikanasta. Ohje ei siis ole suoraan kirjasta, vaan siitä on otettu vain inspiraatio. Muokkasin ohjeen sen mukaan mitä oli ja ei ollut kaapissa. Tarjoile inkiväärikana riisinuudeleiden ja silpotun korianterin kera.














4:lle

2rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5cm pala tuoretta inkivääriä
2 porkkanaa
600g hunaja-inkiväärimarinoituja kanansuikaleita
4dl kanalientä
Oman maun mukaan soijakastiketta (n.4rkl)
225g vihreitä papuja valutettuna
1pkt riisinuudeleita
nippu tuoretta korianteria

 
1. Kuori vihannekset ja tee porkkanoista ja sipulista suikaleita. Hienonna valkosipuli ja leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi.
 

 
2. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä sekä porkkanoita pannulla 1-2min, kunnes ne pehmenevät. Lisää kana ja paista kypsäksi.

3. Lisää kanaliemi sekä soijakastike ja kiehauta seos.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
4. Lisää pavut.















5.Keitä riisinuudelit kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti