keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Juustoinen Ruutuleipä - Stuffed Cheesy square bread




Tulipas tosta enkkunimestä tönkkö :D Anyway, tämä taivaallinen hiilihydraatti-kammoisen treenaajan pahin pelko on kotoisin netin ihmeellisestä maailmasta. Spottasin tämän Amazing Food Hacks- otsikon alta, varmaan Facebookin kautta? Ei muista :D Kuitenkin mielestäni leipä näytti niin hyvältä että oli vain pakko kokeilla! Suuren luovuus-innostuksen saaneena väsäsin leipään mausteseoksen juuston kanssa laitettavaksi ja man kun siitä tuli hyvää! Tiesin, että siskoni armottomana herkuttelijana suostuisi heti kokeilemaan kanssani tätä ihanaa täytettyä leipää, ja oikeaan osuin. :D Me nautimme leivän brutaalisti repimällä paloja sormin, mutta kukin tyylillään ;)
Leivän voi siis ostaa valmiina, tai tehdä alusta alkaen ihan itse kuten allekirjoittanut teki ;) Pelkän perus leivän ohje Siv ja Key L Nilsonin kirjasta "Lämmintä leipää". Jos ostat leivän valmiina, siirry suoraan ohjeen kohtaan 7. Enjoy!





























Yhteen leipään

50g hiivaa
6dl vettä
3/4 rkl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
15-16dl vehnäjauhoja

Mausteseos:

Hyppysellinen chiliä
1,5 tl oreganoa
1,5tl valkosipulisuolaa
1,5tl basilikaa
1,5dl oliiviöljyä

Lisäksi:

200g juustoa (esim. Edam, Oltermanni)
Persiljaa silputtuna


1. Mittaa ja lämmitä vesi suunnilleen kädenlämpöiseksi (ehkä hiukan enemmän).

2. Murenna hiiva veteen ja sekoita kunnes liuennut. Lisää suola ja öljy.
















3. Mittaa 1l jauhoja ja alusta se taikinaan. Lisää loput jauhot vähitellen. Kun taikina irtoaa kulhon reunoilta, on jauhomäärä sopiva. Säästä jäljellejääneet jauhot, ja käytä niitä taikinan leipomiseen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
















4. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla 40min.

5. Vaivaa taikinaa kunnolla jauhotetulla alustalla noin 5-10min. Muotoile leipä haluamaasi muotoon (itsellä perus pehmeä ovaali-muoto) ja laita pellille. Peitä leipä pyyhkeellä ja aseta vedottomaan paikkaan 20 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.





























6. Ota pyyhe pois leivän päältä ja laita pelti uunin keskitasolle. Paista leipää noin 40min, riippuu tietysti aina uunista. Leipä on valmis, kun se on saanut väriä sekä ylä- että alapinnalle ja kuulostaa ontolta pohjaa koputettaessa. Jos leipä tuntuu raa'alta, anna sen olla uunissa vielä 5-10min.

 7. Leikkaa juustosta ohuita noin puolen sentin paksuisia ja peukalon levyisiä suikaleita. Sekoita kaikki yrttikastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
















8. Leikkaa leipään koko leivän pituudelta ensin pitkittäisiä ja sitten poikittaisia viiltoja. Viillot saavat olla melko syviä. Laita juustosuikaleita leipään nyt muodostuneisiin "koloihin" ja lopuksi annostele esim. lusikan avulla öljy-yrtti-seosta leivän koloihin.





























9. Paista leipää uunissa 200 asteessa keskitasolla n.5-7 min. Ripottele päälle vielä koristeeksi persiljasilppua. Nauti esim. kevyen keiton tai tomaattisalsan kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti