maanantai 3. joulukuuta 2012

Father Day's Mint chocolate squares (Isänpäivän minttusuklaaneliöt)



Isänpäivästä on jo aikaa, myönnetään - oon laiska bloggari.. :s mutta pistän kaiken kyllä koulun piikkiin, on ollu kyllä niin paljon kaikkea tässä meneillään, että ei pitäis periaatteessa pyydellä anteeksi! No mutta, minttusuklaaneliöitä, erittäin todella suussasulavia ja parhaita!! Ohjeen (täällä vähän muunneltuna :D) sain meidän ihanalta biologian opettajalta, joka vakuutti meidän ryhmälle, että nämä hänen vaimonsa tekemät leivokset ovat ihan parhaita :D No eipä kyllä liioitellut ;)
















Pellillinen

175g voita/ margariinia
200g taloussuklaata
2,5dl sokeria
2tl vaniljauutetta
1/4tl suolaa
3 munaa
3dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

1 levy minttukrokanttisuklaata (Marabou)
1dl vispikermaa
25g voita


1. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita seokseen  sokeri, suola ja vanilja.





2. Vatkaa haarukalla munien rakenne rikki. Lisää munat suklaaseokseen.



3. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikinaa voimakkaasti, kunnes se on tasaista.


4. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 min. Saa olla keskeltä raa'an näköistä. Jäähdytä kakkulevy.



5. Pilko kuorrutusta varten minttukrokanttisuklaa pieniksi paloiksi. Sulata kattilassa kerman ja voin kanssa.



6. Kaada kuorrutus kakkulevyn päälle ja levitä tasaisesti koko levylle. Nosta viileään jäähtymään.


7. Leikkaa levy jäähtyneenä palasiksi ja koristele haluamallasi tavalla.



2 kommenttia: