torstai 6. joulukuuta 2012

Independence Day Cupcakes (Itsenäisyyspäivän muffinssit)




Olin ihan innoissani kun aloin suunnittelemaan mitä sinivalkoista tekisin tänä vuonna itsenäisyyspäiväksi :D Olin joskus ostanut sinisiä Candy Meltsejä Confetista, mutten ollut jostain syystä käyttänyt niitä o.O Nyt kuitenkin siihen tarjoutui oiva tilaisuus täplikkäiden valkosuklaamuffinssien muodossa. Eli siis maultaan nämä muffinssit ovat valkosuklaamuffinsseja, joissa maistuu häivähdys vaniljaa, ne vaan sattuvat olemaan sinivalkoisia! :D Kuorrutus on värjättyä kermavaahtoa ja paperiset liput (siskoni Loistava idea) ovat Tiimarista. Värjäsin siniseksi kermavaahdon Dr.Oetkerin nestemäisellä värillä, mutta kikkani siihen miten vaahto ei lässähdä on se, että laittaa värin ennen kuin alkaa vatkata kermaa - näin haluttu jämäkkyys säilyy. Muffinssien perusohje, johon on siis lisätty vain suklaa täällä. Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille joulunodottajille! <3



















12 kpl

100g margariinia
3,5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1dl maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
200g Candy Melts- nappeja (sininen) tai normaalia valkosuklaata

Kuorrutus:

2prk (5dl) vispikermaa
Sinistä elintarvikeväriä (esim. Dr.Oetker)
Sokeria
Pieniä paperisia Suomen lippuja

 
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella rasva ja sokeri kuohkeaksi.


 



2. Sekoita kuivataineet kulhossa keskenään.

3. Lisää rasvaseokseen munat yksitellen huolellisesti vatkaten.

4. Lisää kuivataineet vuorotellen nesteen kanssa ja lisää vanilja.



5. Ota sivuun 12 Candy Melts nappia. Pilko loput suklaasta rouheeksi ja vatkaa taikinan joukkoon.



 
6. Levitä vuoat muffinssipellille. Laita jokainen vuoka puolilleen taikinaa ja paina jokaiseen vuokaan yksi nappi. Peitä napit sitten taikinalla.

7. Paista 200 asteessa n.15min keskitasolla. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.



8. Laita toiseen kulhoon n.1,5dl kermaa ja toiseen loppu kerma (3,5), lisää hiukan sokeria. Lisää sitten sinistä väriä siihen kulhoon, jossa on vähemmän kermaa ja vatkaa kermat koviksi. Kerma on sitten hyvää kun se ei ole vielä rakeista, mutta on niin jähmeää, että saat tehtyä vatkaimella kunnollisia huippuja siihen.




























 
 
9. Laita kerma pursotinpussiin niin, että toisella puolella on sinistä ja toisella puolella valkoista kermaa. Pursota sitten spiraaleja muffinssien päälle. Lisää vielä halutessasi Suomen lippu!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti