tiistai 13. toukokuuta 2014

Välimerellinen kalapata - Mediterranean fish casserole

 




















Noniin vihdoinkin saan postattua tänne vähän terveellisempää settiä kuin nuo viimeisimmät ruokapostaukset! :D Elikkä siis välimerellisillä vaikutteilla höystetty seitipata on nyt kyseessä, ja vieläpä ilman perunaa - saanko esitellä: mun uus lemppari kalaruokien joukossa! <3 Päähiilarilähteenä toimii bataatti (tietenkin :D) ja epäterveellisenä osana oliivit :D Paistos on parhaimmillaan, kun sen antaa asettua uunissa jälkilämmöllä noin puoli tuntia. Ohjeeseen inspiraation otin kirjasta "Herkuttele ja laihdu - 9 askeleen ohjelma".
Tarjoa kalapata raikkaan vihersalaatin kera! :)

 

















Kuudelle

400g seitiä (itsellä pakaste)
200g bataattia
200g lanttua
200g porkkanoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100g kivettömiä mustia oliiveja (esim. Kalamata)
1rkl oliiviöljyä
400g tomaattimurskaa
vajaa 1dl vettä
½tl suolaa
½tl mustapippuria
oreganoa
rosmariinia



1. Kuori ja pilko bataatti, lanttu, porkkanat ja sipulit.

 


 



2. Kaada öljy vuoan pohjalle ja voitele vuoka. Lado pohjalle bataatti, lanttu, porkkanat sekä sipulit.


 

















3. Sulata kalaa hiukan, pilko haluamasi kokoisiksi paloiksi ja lisää vuokaan.

 

















4. Lisää suola, pippuri ja muut mausteet, kaada lopuksi päälle tomaattimurska.

 

















5. Lisää oliivit ja vesi paistokseen. Kypsennä uunissa 200 asteessa 45min, laita uuni pois päältä ja annan paistoksen hautua jälkilämmöllä folion alla noin puoli tuntia, tai kunnes bataatti yms tuntuvat pehmeiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti