lauantai 18. huhtikuuta 2015

Tip of the Week #1 : Kookosmaidon erottuminen

 
Ajattelin aloittaa tällaisen uuden "sarjan", jossa jaan kantapään kautta opittuja juttuja kulinaristin elämästä ;) Virheitä on tullut tehtyä ja ensi kerralla on sitten osannut tehdä paremmin. Aina välillä nämä kömmähdykset ovat kuitenkin aiheuttaneet sen verran harmia, että ajattelin niiden jakamisen täällä blogissa auttavan edes joitakin samojen asioiden kanssa kamppailevia. Myöskin aina netin(kään :D) syövereistä ei löydy ihan kaikkea sitä tietoa mitä tarvitsisi, kun haluaa olla hifistelijä :D
 
Hyvää viikonloppua! :) 
 




























Kookosmaitoa käytetään aasialaisessa ruokakulttuurissa esim. thaimaalaisissa ruoissa kuten curryissä samalla tavalla, kuin länsimaissa käytetään kermaa taikka maitoa. Huoneenlämmössä kookosmaidon koostumus on juokseva/nestemäinen ja silloin sitä voi juuri käyttää kerman tapaan ruoanlaitossa. Jääkaapissa säilytettynä kookosmaidon koostumus muuttuu, päälle kertyy rasvainen, erittäin proteiinipitoinen ja jähmeä kerros, jonka alle jää "vesikerros". Rasvakerros voidaan käyttää esim. jälkiruokiin ja erottunut "vesi" sellaisenaan vaikka smoothieen.
Jos tarvitset kookoskermaa, mutta sinulla on pelkkää kookosmaitoa kaapissa, pistä purkki jääkaappiin, niin lopulta saat itsellesi kookoskermaa seoksen eriydyttyä! :)




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti