maanantai 23. toukokuuta 2011

Chewy Cheese Cookie (Pehmeät Juustokeksit)



Näiden maukkaiden juustokeksien ohjeen, löysimme siskoni kanssa vuosia sitten Anni-Helena reseptikirjasta, jonka äitimme oli saanut jostain kaupanpäällisenä. Näissä kekseissä on oma persoonallinen makunsa, johon tottuminen vie ainakin kolme pellillistä ;), mutta, kun kerran on näihin tottunut, miettii miten on tullut näin kauan toimeen ilman näitä suolaisia pikkuleipiä. Maku muutttuu paljon, riippuen siitä miten kypsäksi keksit tekee. Kypsemmät keksit maistuvat enemmän juustolta, kuin raa'at, jotka luonnollisesti ovat aika taikinaisen makuisia, ole siis tarkkana! Näitä voit tarjoilla esim. pikkupurtavana keiton kanssa tai iltapalalla salaatin kera.

(Ohje omilla hyviksihavaituilla muutoksilla)

1 pellillinen


125 g margariinia tai voita (itse käytin margariinia)
3½ dl vehnäjauhoja
2,5 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
1 dl kermaa
½ tl hiivaa














1. Sekoita käsin pehmitetyn margariinin joukkoon vehnäjauhot, juustoraaste ja suola.

















2. Lämmitä kerma liedellä kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
















3. Lisää kerma margariini-vehnäjauhoseokseen, sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

























4. Laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

















5  Kauli taikina n. 1cm paksuiseksi levyksi leivinpaperille.

















6. Voitele levy munalla ja pistele haarukalla.

7. Jaa levy taikinapyörällä haluamasi kokoisiksi paloiksi.
















8. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.10 min. Irrota keksit toisistaan veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti