maanantai 23. toukokuuta 2011

Original Oreo (Alkuperäinen Oreo)

Tällä reseptillä avaan blogini! Kuten jo blogin nimikin kertoo, oreot ovat aika keskeisessä asemassa. Ideana oli antaa blogille "Alussa oli vain suo, kuokka ja Jussi" - tyyppinen nimi, ja "kitchen oreo baker" kuulosti hyvältä. :) 
Tämän reseptin siskoni löysi hakiessaan googlesta hakusanoilla: "The best cookies ever." Ihastuin siihen heti kättelyssä! Emme kumpikaan muista, mistä resepti alunperin löytyi, joten en valitettavasti pysty laittamaan sitä tähän. Mittayksiköt olivat amerikkalaisia (1 cup etc) joten laitoimme aineksia sen verran kun tuntui sopivalta. Jouduimme myös muuttamaan reseptiä hieman, koska kaikkia tarveaineita emme löytäneet suomesta tavallisesta kaupasta, esim. oreo-suklaanappeja.

Käytimme niiden sijasta geishan suklaanappeja, mutta koska nimi on niin ihana ja ohjeen perusteet ovat samanlaiset kuin oreo- kekseissä, päätimme pitää alkuperäisen keksien nimen. Ohjeessa tärkeitä vaiheita ovat taikinan laitto jääkaappiin ja keksien kääntäminen paistovaiheessa, koska kekseissä säilyy ihana pehmeä/taikinainen maku, lyhyen taikinan jäähdyttämisen vuoksi.  Kääntäminen taas on tärkeää, koska keksin tulee paistua tasaisesti kummaltakin puolen ja napin tulee sulaa täydellisesti. Keksit ovat todella makeita ja suklaisia. Nam!

n.20 keksiä


250 g margariinia
0.9 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vanilja-aromia (Dr. Oetker)
8 dl Jauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tumma suklaalevy (200g)
2 pkt Geisha suklaanappeja

















1. Sekoita sähkövatkaimella kulhossa pehmitetty margariini ja sokerit.


2. Lisää kananmunat yksitellen.


3. Lisää vanilja-aromi.


4. Lisää kuivat-aineet taikinaan.


 










5. Rouhi suklaa.

















6. Alusta taikina pyöreäksi palloksi kulhon pohjalle ja lisää suklaa.




7. Laita jääkaappiin n.10 minuutiksi.


  














 8 Jaa taikina samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele palloiksi. Ota yksi pallo käteeksi ja paina se kämmenellä littanaksi n. 7cm halkaisijaltaan kiekoksi.

  
   













9 Laita kiekon keskelle yksi Geisha-nappi.


















10. Nosta keksin reunat napin suojaksi ja pyörittele uudestaan palloksi.






















11. Paista 200 asteessa keskitasolla ensin 5min. Käännä sitten keksit ja jatka paistamista alatasolla noin 2-3min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti