maanantai 23. toukokuuta 2011

Chewy Oat Bread (Pehmeä Kauraleipä)



Oli tavallinen kolea keväinen arkipäivä, kun minulla sattui olemaan hiukan vapaa-aikaa. Päätin leipoa jotain helppoa ja hyvää. Avasin seitsemännen luokan kotitalouden kirjani ja päädyin "peltileipään." Meillä ei kuitenkaan ollut kaapissa kaikkea tarvittavaa, joten muutin melkein kaikki ainekset toisiksi ja lisäsin vähän omiani. Voin siis hyvällä omallatunnolla kutsua reseptiä omakseni :)

Leipä saattaa tuntua liian raa'alta, mutta sen on tarkoituskin olla sisältä tahmea. Liika paistaminen tuottaa todella rapean, kovan kuoren ja maku paranee raa'alla leivällä ajan myötä (parhaimmillaan 2h paistamisen jälkeen).

*1 Voit korvata puolet kauraleseistä hedelmämyslillä, niin saat mukavia maukkaita sattumia leipääsi.

Pieni pellillinen leipää



½ l vettä
1 pss kuivahiivaa
2,5 dl ohrajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
2 rkl tummaa siirappia
3 dl kaurahiutaleita (tai 1,5 dl kaurahiutaleita ja 1,5 dl hedelmämysliä)

1. Lämmitä vesi lämpimämmäksi kuin kädenlämpöinen (42 astetta).

 2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

 3. Lisää jauhot lämpimään veteen.

4. Lisää suola.

5. Lisää siirappi.



6. Lisää kaurahiutaleet ja kaada pellille. Anna kohota ilman liinaa 15min.




















7. Paista 225 asteessa n.12min.

8. Leikkaa vähän jäähtyneenä palasiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti