sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Autumn In A Glass (Syksy lasissa)




Katsoin eräs lauantai-aamu liviltä kokkiohjelmia, kuten yleensäkin :D Ensin tuli ohjelma, jossa Lynn Crawford teki erään jälkiruoan lasiin. Sitten tuli ohjelma, jossa James Martin paistoi suurimoita pellillä uunissa ja sekoitti ne kermavaahtoon. Tuli luova olo, joten kaivoin kaapista vähän mitä löysin ja näistä ohjelmista inspiroituneena tein jälkiruoan, jonka siskoni risti, "Syksy lasissa". Jälkkärissä oli tarkoitus yhdistyä erilaisia syksyisiä elementtejä, joten käytin omenaa, puolukkaa, kaurahiutaleita ja vaniljaa, nam! Valmistusprosessi voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta sitä se ei todellakaan ole! Tässä jälkiruoassa yhdistyvät mielestäni kaikki syksyn ihanat elementit!<3
















Neljälle

2dl kaurahiutaleita
½dl fariinisokeria
1rkl vettä
2rkl rasvaa

2 isoa omenaa
2dl puolukoita
4rkl vettä
2tl kanelia
2tl sokeria
2tl vaniljauutetta

2,5dl vispikermaa
2rkl kreikkalaista jogurttia
4 kaurakeksiä
















 1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri, 1rkl vettä, rasva. Levitä pellille isoksi "keksiksi". HUOM! Jos sulatat margariinin, niin jäähdytä se ensin. Parasta on käyttää juoksevaa margariinia. Laita uuniin 200 asteeseen 5-8 minuutiksi, tai kunnes "keksin" reunat alkavat saada väriä. Jäähdytä kunnolla.






















2. Kuori ja lohko omenat karkeasti.


















3. Laita omenalohkot kattilaan puolukoiden, veden (4rkl), kanelin, sokerin ja vaniljan kanssa. Anna seoksen keihua kunnes omenat ovat pehmenneet ja väri kattilassa on punainen. Jäähdytä hyvin.
















4. Vaahdota kerma. Sekoita kaurahiutale-sokeriseos vaahtoon. Lisää jogurtti. Lisää sokeria tarvittaessa.



5. Laita ensin omena-puolukkaseosta lasin pohjalle. Laita päälle kermavaahto-kaurahiutaleseosta . Toista niin, että kermavaahtoseos on lopulta päällimmäisenä. Tarkoitus on, että kerrokset ovat selkeitä. Laita kaurakeksi pystyyn vaahtoon ja anna olla jääkaapissa tarjoiluun asti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti