perjantai 11. marraskuuta 2011

Tiramisu (Tiramisu)



Tiramisuhan on, kuten kaikki tietävät, perinteinen italialainen herkku. Siitä on varmasti monia versioita, mutta aion nyt esitellä tässä oman kevyemmän versioni tiramisusta, ja nopean. Tiramisusta melkoisen kaloripommin tekee Mascarponejuusto. Se ei kuitenkaan ole välttämätön tiramisussa, jos haluaa tätä herkkua nauttia useamminkin. Maku on kuitenkin kuin perinteisellä mascarpone-täytteisellä, ja niin pehmeä! Ohje taas vanhasta kotitalouden kirjan syövereistä muutaman vuoden takaa.















10:lle

n.40 kaurakeksiä
6rkl vahvaa kahvia
2tl sokeria
2dl vispikermaa
½prk rahkaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
2tl kahviseosta
kaakaojauhetta

1. Lisää sokeri kahvin sekaan. Kostuta keksit kahviseoksella.
















2. Sekoita sähkövatkaimella kerma, rahka, t.juusto, tomusokeri ja kahviseos.
















3. Asettele puolet kekseistä vuoan pohjalle (sen missä meinaat tiramisusi tarjota) ja levitä kolmasosa täytteestä keksien päälle.
















4. Laita sitten loput keksit täytteen päälle ja niiden päälle loppu täyte. Sihtaa kaakaojauhetta reilusti tiramisun päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti