keskiviikko 15. elokuuta 2012

Pullataikina (Bun pastry)



 Kauhistuin kun tajusin yks päivä tässä, että mulla ei ole täällä perus pullataikina ohjetta! Tuli sellanen maailmanhuonoin ruokabloggari- fiilis! Joten nyt siis tänne äkkiä sellainen! Voit tehdä siis erilaisia muunnelmia tästä taikinasta, yleensähän pullien päälle laitetaan raesokeria, mutta esim. voisilmäpullissa nokare voita. Ja siis köksänkirja on se alkuperä jälleen kerran, yllätys yllätys...


















n. 20 pullaa

5dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
2tl kardemummaa
2 munaa
2,5 dl sokeria
n.14dl  vehnäjauhoja
150g margariinia

voiteluun munaa
pinnalle raesokeria/nokare voita tms.


1. Murenna ja lietä hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

2. Lisää muna, sokeri, mausteet ja yli puolet jauhoista.


















3. Lisää jauhoja vähitelle alustaen taikinaa koko ajan kädellä tai jos on sellainen taikinavatkain niin sitten sillä.

4. Lisää huoneenlämpöinen margariini kuutioina.


















5. Jatka taikinan alustamista, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta ja käsistäsi.

6. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.


















7. Alusta taikinaa jälleen alustan päällä ja leikkaa se osiin, joista pyörittelet pullia. Laita pullat pellille.





8. Anna pullien kohota taas liinan alla n.20 min, tai kunnes ne ovat suurentuneet, mutta eivät vielä lässähtäneet.

9. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasolla n.10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti