lauantai 25. elokuuta 2012

Traditional Carrot Cake (Perinteinen Porkkanakakku)


Saimme kerran tuttavaperheessämme erittäin hyvää porkkanakakkua vuosia sitten. Sen jälkeen seuraavat porkkanakakkukokemuksemme oli siskoni kanssa eräässä Tamperelaisessa pikkukahvilassa. Kakku oli niin hyvää, että se loppui ennen kuin huomasimmekaan :D. Siskoni ehdottaessa yhtenä päivänä, että tekisimme porkkanakakkua minun ei tarvinnut miettiä kahdesti ;) Ohje on täältä. Jätimme ohjeesta pois pähkinät, koska niitä ei sattunut olemaan kaapissa tekohetkellä, vähensimme rasvan määrää ja lisäsimme vähän porkkanoiden määrää. Kakku on siis perinteinen amerikkalainen porkkanakakku. Kakun oltua jääkaapissa yön yli maut pääsevät parhaiten esille ja ainakin itse tykkäsin kakusta enemmän kylmänä kuin huoneenlämpöisenä.  Kakku oli juuri niin hyvää kuin olimme toivoneet ja oikeastaan jopa parempaakin. PS. Kakku on omistettu kavereilleni Sonjalle, Jennylle ja Mimmille, joita en näe seuraavanaan 10kk:n, toivottavasti he saavat vuotensa aikana syödä paljon tällaisia kakkuja <3 
















Yhteen halkaisijaltaan 24cm kakkuun.

4 isoa munaa
0,6dl ruokaöljyä
180g margariinia/voita
1tl vaniljaa
280g/4,8dl vehnäjauhoja
400g/4,8dl sokeria
2tl ruokasoodaa
1rkl kanelia
1tl suolaa
500g porkkanoita
1,2dl rusinoita
(+maitoa)

Kuorrute:
450g maustamatontatuorejuustoa
110g margariinia/suolaamatonta voita
260g tomusokeria
Pari pisaraa vaniljaa

1. Laita uuni läpiämään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi irtopohja vuokaa (24cm). Mikäli et omista kuin yhden vuoan, sekin riittää, voit tehdä kakun myös yhdellä vuoalla :)

2. Sekoita yhteen jauhot, sokeri, kaneli ja ruokasooda sekä suola - aseta seos sivuun.



3. Sulata voi miedolla lämmöllä, kun se alkaa vaahdota, sekoittele aina välillä. Haistaessa hieman pähkinäisen tuoksun ja voin muuttuessa sitruunankeltaisesta kullanruskeaksi ota kattila pois levyltä. 



4. Vatkaa munia sähkövatkaimella kunnes ne ovat vaahtoituneet ja väri on muuttunut kalpeaksi.  


5. Lisää munien joukkoon öljy, sulatettu voi ja vanilja, kokoajan hitaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja vatkaa vain kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.

6. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää raaste rusinoiden kanssa taikinaan. Vatkaa kunnes niin, että ne juuri ja juuri sekoittuvat. Jaa taikina kahteen (yhteenkin riittää) vuokaan. Paista uuinin alatasolla 30-35min/kakun pinta kosketuksen jälkee ponnahtaa takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Anna kakkujen/kakun jäähtyä kunnolla.



7. Tee kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi seokseksi. Aloita tomusokerin lisäys siivilän läpi pikkuhiljaa, kokoajan samalla vatkaten. Lisää vanilja kunnes seos on silkkisen pehmeää ja kuohkeaa.



8. Leikkaa jäähtyneet kakut kahtia. Mikäli sinulla on vain yksi pohja, leikkaa se kolmeen osaan ja täytä kerrosten välit kuorrutteella (n. 1,5rkl joka kerrosväliin). Mikäli kakku tunttuu kuivalta, kostuta sitä maidolla ennen kuorrutteen lisäystä. Kuorruta päällys, niin ettei tummia kohtia jää näkyviin. Koristele haluamallasi tavalla, tarjoa ja herkuttele!



2 kommenttia:

  1. näyttää sika hyvältä :( !! porkkana kakku on herkku jota en voi vastustaa, oikeesti. MAAILMAN PARASTA

    VastaaPoista
  2. Se oli oikeesti niiiin hyvää!! Mäkään en voi, aina ku menin keittiöön oli pakko ottaa sitä :DD Kun tuut meille teen sulle sitä :))

    VastaaPoista