lauantai 11. elokuuta 2012

Raspberry Tartelettes & Crème pâtissière (Vadelmatarletit & Crème pâtissière)



Tää kuukaus on nyt sitte sellanen, että postailen kaikkia vanhoja juttuja joita en ikinä saanu tänne laitetuks! Rästissä mm. viime vuodelta muutama paistos, kakku ja jälkkäri :D Nyt siis otan itseäni niskasta kiinni ja postaan ne kun kuvat kerran ovat vuosimallia 2011.
Nyt kuitenkin laitan tänne näiden lumoavien tarlettien ohjeen, jotka on niin ihanassa muodossa pieni pala Ranskaa <3 Oon ettiny nyt tässä pari vuotta täydellistä ohjetta crème pâtissièrehen ja kokeillut ja epäonnistunut, mutta nyt vihdoinkin mulla on käsissäni täydellinen ohje! Se on peräisin yhdestä ihanasta keittokirjasta nimeltä Makujen maailma; Ranska (G.Brennan). Tarlettien pohja on se perus Jamien ja tuo vadelmajuttuhan nyt on ihan peruskamaa. Pohjien taikinaa on vähän vaikea mitoittaa, mutta tuo ½ annos on suunnilleen varmaan se. Täytettä jää sitten yli, mutta eiköhän sekin siitä kulu...
Suosittelen! Ihanaa syksyn alkua! <3















4 11cm tarlettia
½ annos Jamien Murotaikinaa

Crème pâtissière

2,5dl maitoa
1 1/4dl sokeria
3 keltuaista
vajaa 1dl vehnäjauhoja
1rkl huoneenlämpöistä voita
1,5tl vaniljaa
(tarvittaessa 1rkl maitoa)

vähän vadelmahilloa
400g vadelmia (tuore/pakaste)

1. Ota murotaikina sulamaan pakkasesta. Valmista crème pâtissière. Aloita kaatamalla maito isoon kattilaan keskilämpöiselle levylle. Kuumenna maito koko ajan sekoittaen poreilevaksi.

2. Vatkaa sähkövatkaimella sokeri& keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi.

3. Vatkaa jauhot joukkoon paksuksi tahnaksi ja kaada kuuma maito vähitellen sokeri-jauhoseokseen koko ajan hyvin vatkaten.





























4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Seos sakenee 1-2min kuluttua, nosta silloin kattila liedeltä ja vatkaa voimakkaasti minuutin ajan. Täytteen pitäisi silloin olla hyvin paksua.















5. Vatkaa joukkoon voi ja vanilja, anna jäähtyä. Jos täyte on liian jämäkkää, vatkaa siihen vähän maitoa.

6. Voitele neljä 11cm vuokaa ja vuoraa ne taikinalla. Laita pienet palat voipaperia taikinan päälle ja siihen herneitä.






















































7. Paista pohjia 180 asteessa 10-15min. Ota ne pois uunista, poista herne systeemit, pistele pohjat ja laita takaisin uuniin kunnes reunat ovat saaneet väriä ja ne ovat irronneet vuoista hiukan. Anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Pohjien pitäisi lähteä nyt helposti irti vuoista.
  














8. Laita hiukan vadelmahilloa kattilaan ja kuumenna sitä hetkinen, niin että siitä tulee nestemäistä. Vuoraa sitten tarlettipohjat hillolla.
















9. Lusikoi pohjiin täytettä ja asettele vadelmat kauniisti täytteen päälle. Lusikoi vielä kuumennettua, jäähtynyttä, hilloa tarlettien päälle. Voilà!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti