maanantai 13. elokuuta 2012

Sesame Seed Bread (Seesaminsiemen leipä)



Tein tätä leipää kerran isälleni tämän syntymäpäivänä aamupalalle. Kaikki perheenjäseneni tykästyivät leipään ja leivoimme sitä todella paljon seuraavat kaksi kuukautta kunnes se alkoi tulla kaikilta korvista ulos :D Koostumus on ihanan tiivis, sellainen fudgy ja seesaminsiemenet rapisevat suussa mukavasti. Kannatan itse kotona leivottua leipää kyllä yli kaiken: se on terveellistä, lisäaineetonta, tuoretta, taloudellista ja levittää vielä hyvän tuoksunkin keittiöön! Ohje on sellaisesta 70-luvun reseptikokoelmasta (Ruokaohjekerho Mestarikokki), jonka sain tädiltäni.



2 isoa leipää

50g hiivaa
½l vettä
1rkl öljyä
1½tl suolaa
1dl grahamjauhoja
3/4dl ruisjauhoja
1dl vehnänleseitä
n.1l vehnäjauhoja
vettä+ nokare voita/marhariinia
seesaminsiemeniä


1. Murenna hiiva isoon astiaan.



2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää siihen öljy. Kaada seos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva on kokonaan liuennut.



3. Lisää suola, graham- ja ruisjauhot sekä leseet. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon voimakkaasti kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.





4. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinan alla.

5. Alusta se vielä leivinpöydällä ja leivo 2 pyöreää leipää. Pane ne voidellulle pellille nousemaan.




6. Voitele leivät lämpimällä vesi-rasva seoksella ja ripottele sunsaasti seesaminsiemeniä päälle. Paista leivät 225 asteessa n.25 min tai kunnes pohjaa koputettaessa ne tuntuvat "ontoilta".




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti