sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Chocolate chip cookies (Suklaapiparit)



'
SUKLAAKEKSI-PROJEKTI OSA I

Pahoittelen postailun vähyyttä viime aikoina, on vaan ollut nyt edelliset 2 kuukautta niin paljon kaikkea muuta tekemistä.
Serkkuni sanoi minulle ollessaan kylässä luonamme, ettei blogissani ole oreoiden lisäksi yhtään suklaakeksireseptiä. Tajusin, että kyseinen virhe on siis välittömästi korjattava, ja hyvin! Joten lupasin, että jouluun mennessä olen postannut 5 eri reseptiä suklaakekseistä, jotta niitä sitten varmasti on :D
Näiden keksien alkuperä on taas sieltä 90-luvun alkupuoliskolta, eräs tuttavaperheemme tarjosi näitä ja siitä lähtien nämä keksit ovat olleet turvallinen ja pysyvä suosikki. Keksien koostumus on ihanan pehmeä ja usein kaverini pyytävätkin minua leipomaan heille "subikeksejä", eli juuri sellaisia maukkaita, pehmeitä keksejä. Kommentit ovat sitä luokkaa kuin "suussasulava", "ihana", "täydellinen"... kannattaa kokeilla. ;)







n.30 keksiä

225g margariinia
2,25dl sokeria
0,75dl fariinisokeria
2kpl kananmunia
2tl vaniljasokeria
5,5dl jauhoja
½tl suolaa
1tl leivinjauhetta
200g talous-/tummaasuklaata


1. Pilko suklaa karkeasti pieniksi paloiksi. Vatkaa margariini ja sokerit sähkövatkaimella sekaisin tasaiseksi seokseksi.








2. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten.







3. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne taikinaan. 






4. Lisää paloiteltu suklaa taikinaan.






5. Ota kahdella ruokalusikalla kokkareita taikinasta ja pyörittele palloiksi. 







6. Paina pallot hellästi lättänöiksi ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.8 minuuttia tai kunnes reunat alkavat vähän ruskistua.










2 kommenttia: