keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Chocolate cupcakes (Suklaamuffinssit)


Tajusin, etten ole tehnyt vielä yhtään kunnollista syksy-postausta, joten nyt näin syysloman alla tämä postaus tuntuu sopivan täydellisesti! Enkä myöskään ole postannut tänne perus suklaamuffinsseja (kauheaa!)!
Päätin jo kauan sitten, että pitää kokeilla tehdä noita suklaalehtiä, mutta ehdin toteuttaa suunnitelman käytännössä vasta nyt :D Lehtien teko ei ollut kovin vaikeaa, mutta osa jäi liian ohuiksi ja siksi hajosi irrotettaessa "muotistaan", joten muistakaa tehdä tarpeeksi paksuja! Muffinssit voi siis kyllä tehdä ihan ilman kuorrutetta ja lehtiäkin, nehän nyt vaan on tollasta hifistelyä ;) Sain jokin aika sitten siskoltani lahjaksi (ihan noin muuten vaan <3) ihanan cupcake decorating setin, jossa oli kaksi kuorrutuspulloa, pieni (täydellinen!) palettiveitsi ja tyllia. Nämä suklaamuffinssit saivat olla ensimmäisiä, joihin testasin settiä, hyvin onnistui :) Ohje siis kuin perusmuffinssitaikina, mutta pienin muutoksin.




12 muffinssia

100g margariinia
3dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1,5dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria/-uutetta
1dl maitoa/kermaa
2 kananmunaa
200g taloussuklaata

Kuorrutus:

227g margariinia/voita
6dl tomusokeria
1rkl vaniljauutetta/-sokeria
+ mahdollinen elintarvikeväri sekä maito (kuorrutteen notkeuttamiseen)





1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko puolet (100g) suklaasta rouheeksi.

2. Vatkaa rasva&sokerit keskenään sekaisin.

3. Sekoita kuivataineet yhteen kulhossa.




4. Lisää rasva-sokeriseokseen kananmunat yksitellen vatkaten huolellisesti.




5. Lisää kuivataineet taikinaan vuorotellen nesteen kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.



6. Annostele 12 vuokaan (mielellään muffinssipellille) jokaiseen vähän taikinaa. Laita yksi suklaapala levystä, jota et pilkkonut, leivoksen "sydämeksi" ja peitä taikinalla. Paista uunin keskitasolla n.15min.



7. Valmista kuorrute: Vatkaa pehmeän rasvan joukkoon tomusokeri vähitellen siivilän läpi ja lisää vanilja. Värjää halutessasi. Kuorruta muffinssit vasta jäähtyneinä.



+ Suklaalehdet: Kerää ulkoa esim. koivunlehtiä. Pese ja kuivaa lehdet. Sulata suklaa ja kasta lehdestä "väärä puoli" suklaaseen ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen irroittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti