lauantai 13. lokakuuta 2012

Spinach and ricotta ravioli (Pinaatti-ricottaraviolit)




Sain isältä pastanvalmistuskirjan, kun päätimme viettää eräänlaisen Italia-muisteloviikonlopun. Olimme siis Italiassa kesäkuun alussa setäni ja serkkuni kanssa. Ajattelin, että pastasta olisi vaikeaa saada pehmeää ja maukasta, sillä kun kokeilin joskus viime vuonna pastan tekemistä, siitä tuli hiukan jotenkin jauhoista tai kuivaa? No kuitenkin, pastasta tuli hyvää, vaikka täytehän nyt ei ole mitenkään erityisen makuapursuava - pinaatti+ricotta :D Eikä tekokaan ollut mitenkään monimutkaista! Sain tutultamme lainaksi pastakoneen ja sillä taikinan mankelointi sujui todella kätevästi, mutta varmasti kauliminenkin olisi tuottanut saman lopputuloksen. Sen verran maukasta oli kuitenkin, että aion kyllä ehdottomasti tehdä pastaa vielä uudestaan, ja olen harkinnut sellaisen koneenkin ostamista! Ohje kirjasta Ruokasuosikit: Pasta. Muuntelin taas tapani mukaan ohjetta, lisäsin mm. jauhoja, kun taikina ei mankeloitunut kovin mallikkaasti ihan alussa :D
















Neljälle

 
Pastataikina:

225g pinaatinlehtiä
250g vehnäjauhoja, lisäksi ripotteluun
hyppysellinen suolaa
2 kananmunaa
1rkl oliiviöljyä

 
Täyte:

350g pakastepinaattia
225g ricottajuustoa
55g parmesaaniraastetta + tarjoiluun
2 kananmunaa
pippuria
vehnäjauhoja ripotteluun



















1. Valmista pastataikina: Ryöpytä pinaattia kiehuvassa vedessä noin minuutti, valuta hyvin ja pilko pieneksi. Laita kaikki taikinan ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita taikinaksi. Vaivaa kevyesti jauhotetulla alustalla tasaiseksi. Anna tekeytyä liinan alla puoli tuntia.

 















2. Valmista täyte: sulata ja kuivaa pinaatti. Sekoita ricotta tasaiseksi ja lisää pinaatti, parmesaani, 1 muna ja pippuri.

















3. Kauli ½ taikinasta/ mankeloi se pastakoneella ohueksi. Laita täytettä nokareina riviin taikinan päälle 4 cm välein ja voitele välit vatkatulla munalla.

 















4. Kauli/mankeloi loput taikinasta ja asettele toisen taikinapuolikkaan päälle. Painele taikina nokareiden välistä alustaikinaan kiinni niin, ettei väliin jää ilmaa. Leikkaa neliöiksi ja anna seistä jauhotetulla alustalla 1 tunti.

















5. Kiehauta iso kattilallinen kevyesti suolattua vettä. Laita raviolit kattilaan (n.4 kerrallaan) ja keitä 5 minuuttia. Nosta reikälusikalla talouspaperille valumaan. Tarjoile parmesaanin kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti