perjantai 12. lokakuuta 2012

Marianne Cinnamon Bun (Mariannekorvapuusti)



Minä hajamielinen bloggari unohdin sitten korvapuustipäivän! Eli se oli 4.10... Tein kyllä viime vuonna jo näitä marianne juttuja, mutta ajattelin julkaista nämä vasta korvapuustipäivän tullessa, no parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D
Setäni kertoi nähneensä jossain ohjelmassa, että korvapuusteihin laitetaan mariannerouhetta ja että se kuulosti hänestä hyvältä. Olimme menossa yhdessä syyslomalla mummoni luo, joten päätimme tehdä näitä uutuus korvapuusteja sitten. Meillä ei ollut oikein mitään mittaa paljonko rouhetta kuuluu laittaa, joten laitoimme mututuntumalla ja hyviä tuli! Rouhe on aika miedonmakuista, että sitä voi laittaa ihan runsaasti, että maistuu! Hyvää myöhästynyttä korvapuustipäivää kaikille! <3
















n. 20 puustia

5dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
2tl kardemummaa
2 munaa
2,5 dl sokeria
n.14dl  vehnäjauhoja
150g margariinia

Täyte:

50g margariinia
2rkl sokeria
3tl kanelia
1pss mariannerouhetta (maun mukaan)

voiteluun munaa


1. Murenna ja lietä hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

2. Lisää muna, sokeri, mausteet ja yli puolet jauhoista.


















3. Lisää jauhoja vähitelle alustaen taikinaa koko ajan kädellä tai jos on sellainen taikinavatkain niin sitten sillä.

4. Lisää huoneenlämpöinen margariini kuutioina.


















5. Jatka taikinan alustamista, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta ja käsistäsi.

6. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.


















7. Kauli kohotettu taikina levyksi, levitä margariini, sokeri, kaneli ja mariannerouhe taikinan päälle ja kauli rullalle. Leikkaa vinosti paloja rullasta, niin että jokainen pala on ikäänkuin kolmio.
















8. Aseta pullat pellille leivinpaperin päälle leveä puoli alaspäin ja vaina keskeltä pulla litteäksi, jolloin saat pullasta korvapuustin muotoisen.

















9. Anna pullien kohota taas liinan alla n.20 min, tai kunnes ne ovat suurentuneet, mutta eivät vielä lässähtäneet. Voit vielä painaa pullia muotoonsa, jos se on hävinnyt pullien kohotessa.

10. Voitele pullat kananmunalla ja paista pullia 225 asteessa uunin keskitasolla n.10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti