tiistai 7. kesäkuuta 2011

Artichokes (Artisokat)



Kuten kerroin jo Hollandaise-tekstissäni, ihastuin tähän kyseiseen reseptiin Julia&Julie elokuvan kautta. Mielestäni artisokat kuulostivat jänniltä ja sivustyneiltä jollain tapaa, joten päätin valmistaa niitä eräänä poikkeuksellisen vapaana sunnuntaina päivälliseksi. Ongelmia tuotti aluksi ohjeessa mainittu siivilävaate, mutta hätä keinot keksii! Siis, käytin isän vanhaa paitaa, joka oli siirretty käytöstä rätiksi(HUOM! Paita oli pesty tätä ennen koneessa!). Artisokka oli positiivinen makuelämys jota tulen varmasti valmistamaan vielä tulevaisuudessa.

3 artisokkaa (½ riittää hyvin yhdelle hengelle, jos ovat isoja)















3kpl latva-artisokkia
7-8l vettä
suolaa
rätti (Niin iso, että menee hyvin yli kattilan reunojen)

1. Enne keittämistä sinun täytyy esikäsitellä artisokkia hiukan. Taita varsi pois artisokan alapuolelta ja irrota samalla pohjassa kiinni olevat säikeet, jos niitä on jäänyt.
















2. Revi kannasta pienimmät lehdet pois.
















3. Tasoita kanta saksilla niin, että artisokka pysyy pystyssä.

4. Leikkaa artisokan kärkikolmion päästä pois 2cm ja tasoita ympärillä olevien lehtien kärjet saksilla.















5. Huuhdo artisokka kylmän veden alla ja hiero sitten siihen sitruunamehua.

6. Kasta artsokka vedessä, jossa on 1rkl etikkaa/vesilitra. Tämä takaa värin säilymisen.

7. Kiehauta vesi ja lisää suola. Pudottele artisokat veteen ja peitä "siivilävaatteella", eli minun tapauksessani paidalla... :D Keitä n.40min. Artisokat ovat kypsiä, kun lehdet irtoavat helposti ja kanta tuntuu haarukalla pistettäessä pehmeältä.

8. Tarjoa esim. hollandaise-kastikken kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti